28 Mart Perşembe , 2024

“Çevreye Duyarlı Nesiller İçin Projesi” Kapsamında Okullara Atık Yağ Bidonları Dağıtıldı

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimimi tarafından yürütülen “Çevreye Duyarlı Nesiller İçin Projesi” kapsamında, tüm anaokulu, ilkokul ve ortaokullarında bitkisel atık yağ toplama etkinliği başladı.
Atık yağ toplama etkinliğinin daha düzenli ve sağlıklı yürütülebilmesi adına, diğer okulların atıklarını getireceği ve atık yağların toplanma merkezi olarak; Akyazı Şehit Er Mesut Koyun Ortaokulu, Meysun Ana Anaokulu, Hocabey Toki Ortaokulu, İzzetpaşa Ortaokulu, Ulalar 75.Yıl Bayrak Ortaokulu, Şehit Polis Salih Zengin Ortaokulu, Bahçelievler İlkokulu, Yunus Emre Ortaokulu, Mollaköy Ortaokulu, Kavakyolu İlkokulu, Şehit Er Süleyman Aydın Ortaokulu, Erzincan Ortaokulu olmak üzere 12 okul belirlendi. Bu kapsamda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından Çevre İzin ve Lisans Belgesi verilmesi uygun görülen bir şirket tarafından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği neticesinde, atık yağların toplanma noktası olarak belirlenen okullara atık yağ toplama bidonları temin edildi.
En çok atık yağ getiren öğrencilerin ve en çok atık yağ toplayan okulların İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ödüllendirileceği etkinlikte atık yağlar, öğrenciler tarafından pet şişelere konulmak şartı ile toplanıyor. Atık yağları toplayan okullar bu atıkları, atıkların toplanma merkezi olarak belirlenen okullara, belirlenen bu okullara ise lisanslı firmaya kaç litre yağ verildiğine dair düzenlenen tutanak karşılığında teslim ediliyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonluğunda , öğrenci ve veliler atık yağların doğaya zarar vermeyecek şekilde geri dönüştürülebilmesi adına son derece anlamlı bir çalışma yapmış oluyor.Amac sadece atık yağların toplanması olmayan, aynı zamanda Erzincan’da çevreye duyarlılık noktasında bir farkındalık oluşturmayı hedefleyen ve bünyesinde birçok farklı etkinliği barındıran “Çevreye Duyarlı Nesiller İçin Projesi” tüm hızıyla devam etmesi bekleniliyor.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …