28 Mart Perşembe , 2024

“Çevreye Duyarlı Nesiller İçin Projesi”

Çevreye duyarlı nesiller için projesi kapsamında atık yağ toplama etkinliği devam ediyor.

Erzincan İl  Millî Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimince yürütülen “Çevreye Duyarlı Nesiller İçin Projesi” kapsamında, daha önce atık yağların daha düzenli ve sağlıklı toplanması adına atık yağ toplama merkezi olarak belirlenen 12 kuruma, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Çevre İzin ve Lisans Belgesi verilmesi uygun görülen bir şirket tarafından İl Müdürlüğü ile iş birliği neticesinde atık yağ toplama bidonları dağıtıldı. Bu kapsamda okullarda danışman öğretmenler belirlenmiş ve danışman öğretmenlerce öğrencilere yönelik proje bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirilerek atık yağ toplama etkinliği yapıldı.

En çok atık yağ getiren öğrencilere ve en çok atık yağ toplayan okullara İl Müdürlüğünce ödüllendirileceği etkinlikte atık yağlar, öğrencilerden koku yapmaması adına pet şişelere konulmak şartı ile toplanıyor. Atık yağları toplayan okullar bu atıkları, atıkların toplanma merkezi olarak belirlediği okullara, belirlenen bu okullar ise lisanslı firmaya kaç litre yağ verildiğine dair düzenlenen tutanak karşılığında teslim ediliyor. Böylece İl Müdürlüğü koordinasyonunda, öğrenci ve velilerle atık yağların doğaya zarar vermeyecek şekilde geri dönüştürülebilmesi adına anlamlı bir çalışma yapılıyor.

Çevreye duyarlı Nesiller İçin Projesi Atık Yağ Toplama Etkinliği kapsamında, okullarda toplanan atık yağlar anlaşma sağlanan şirket tarafından okul okul gezilmek suretiyle teslim alınarak, alınan atık bitkisel yağ miktarları da belirtilip bu yağlar karşılığında her okula özel evrak düzenleniyor.  Dönem  sonuna kadar devam edecek olan etkinlik de, bidonlar tekrar dolunca anlaşmalı şirket tarafından atık yağlar tekrar teslim alınacak.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …