28 Mart Perşembe , 2024

CİB Bölge Müdürü Tekin, Erzincan Barosunu Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürü Yahya Tekin, Erzincan Baro Başkanlığını ziyaret etti. Erzincan Barosu Başkanı Av. Âdem Aktürk’ü ziyaret eden Tekin, kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürü Yahya Tekin gerçekleşen ziyarette yaptığı açıklamada: “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı oldukça geniş görev ve yetki alanında birbirinden önemli çalışmalar yürütüyor. Erzincan Bölge Müdürlüğü olarak bize bağlı olan illerimiz ve ilçelerimizde hem basın-yayın organlarıyla olan işbirliğimizi hem de iletişim başkanlığımızın sorumluluk alanındaki diğer faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığımız Fahrettin Altun’un öncülüğünde çok önemli çalışmalara imza atıyor. Uluslararası alanda Türkiye Cumhuriyeti’nin hemen her alanda savunuculuğunu ve sözcülüğünü yapan başkanlığımız, Türkiye Cumhuriyeti’ne yönelik içeriden ve dışarıdan gelen her türlü saldırıda insiyatif alarak, Türkiye Cumhuriyeti’ni ulusal ve uluslararası toplum nezdinde her yönüyle doğru ve güvenilir bilgilerle tanıtmak amacıyla içerde ve dışarda stratejik iletişim ile yeni  nesil iletişim araçlarını etkin kullanarak Türkiye’nin tezlerinin anlatılması, tanıtılması ve hayata geçirilmesini sağlayan projeler ve politikalar üreterek, ulusal ve uluslararası kamuoyuna doğru, tutarlı ve güvenilir bir Türkiye imajı sunmak için önemli çalışmalar yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye aleyhinde yürütülen ve son yıllarda birçok örneğini tecrübe ettiğimiz kara propaganda faaliyetlerinin önlenmek amacıyla haksız saldırı ve eleştirilere anında cevap vererek milli bir savunma yapmaktadır” dedi.

Bireyler ve kurumlar için önemli bir iletişim mecrası haline gelen sosyal medyanın doğru kullanımına yönelik bir rehber olması amacıyla “Sosyal Medya Kullanım Kılavuzu” kitabının İletişim Başkanlığı tarafından hazırlandığını belirten Yahya Tekin, “İletişim Başkanımız Fahrettin Altun’un kitabın önsözünde, “Hakikat ötesi (post-truth) olarak adlandırılan bu dönemde İletişim Başkanlığı olarak temiz bilgi, temiz sosyal medya ve temiz iletişim için küresel ve ulusal çerçevede çalışmalar yapma hedefimize hepinizi ortak etmek isteriz. Yaşasın hakikat!” ifadelerini kullanarak tüm sosyal medya kullanıcılarına önemli bir rehber olacak, “Sosyal Medya Kullanım Kılavuzu” kitabını hazırlandığını dile getirdi. Kitapta dijital iletişimin en önemli kanallarından biri olan sosyal medya tüm boyutlarıyla ele alınarak sosyal medya okuryazarlığının önemi ve bu mecradaki ırkçılık, nefret ve öteki söylemine dikkat çekilmektedir. Kriz ortamında sosyal medya kullanımı ve dezenformasyonla mücadele, sosyal medya ve algı yönetimi, sosyal medya bağımlılığı ve sosyal medya hukuku da kitabın diğer önemli bölümlerini oluşturuyor” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Tekin, İletişim Başkanlığı tarafından hazırlanan “15 Temmuz’u Unutmayacağız, Unutturmayacağız” bilgi setini Erzincan Barosu Başkanı Av. Adem Aktürk’e hediye etti.

Erzincan Barosu Başkanı Av. Âdem Aktürk ise gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürü Yahya Tekin ve ekibine çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …