28 Mart Perşembe , 2024

Çiftçilere Yüzde 75’i Hibe, 380 Ton Sertifikalı Buğday Tohumu Dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ile Erzincan Valiliği İl Özel İdaresinin ortaklaşa olarak yürüttüğü “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi” projesi kapsamında Erzincan’da buğday yetiştiriciliğini geliştirmek ve sertifikalı tohum ekimini yaygınlaştırmak maksadıyla çiftçilere yüzde 75 hibeli buğday tohumu dağıtıldı.

Vali Mehmet Makas, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır’ın da katılımıyla Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından üreticilere tohumluk buğday dağıtımı yapıldı.

Proje hakkında bilgiler veren Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünce üretimi yapılan sertifikalı buğday tohumunun %75’lik kısmının çiftçilerimize hibe olarak verildiğini belirterek, verilen bu hibe desteğinin %50’lik kısmının Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce, %25’lik kısmının ise Erzincan İl Özel İdaresince karşılandığını belirtti.

Erzincanlı çiftçilerimize hayırlı olması temennisinde bulunan Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Vali Mehmet Makas yaptığı konuşmada, Tarım Bakanlığı ve Valiliğimiz İl Özel İdaresi tarafından iki yıldır üretecimize sertifikalı tohum desteğinin sürdürüldüğünü belirtti. Proje kapsamında çiftçilerimize bu yıl yazlık buğday olarak 380 ton sertifikalı tohum dağıtılacağını belirten Vali Makas, dağıtılan bu tohumluk buğdayın %75’inin hibe olduğunu söyledi. Sonbahar mevsiminde de yaklaşık olarak 500 ton güzlük buğday desteğinin olacağını hatırlatan Vali Mehmet Makas, devletimizin tohum, sulama ve gübre gibi birçok destek ile üreticilerimizin yanında olduğuna vurgulayarak, projenin Erzincan’ımıza ve üreticilerimize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …