Denetimler Devam Ediyor

Vatandaşların haksız fiyat artışları ile stokçuluk karşısında mağdur olmaması ve iyi niyetli işletmelerimizin haklarını korumak maksadıyla Erzincan merkez ve ilçelerinde denetimler devam ediyor.

Vatandaşların, ihtiyaçlarının teminine yönelik piyasa koşullarında sunulan mal ve hizmetlere erişimlerinin güvence altına alınması, haksız fiyat artışları ile stokçuluk karşısında mağdur olmaması ve iyi niyetli işletmelerimizin haklarını korumak  maksadıyla denetimler sürüyor. Erzincan Valiliği koordinesinde, Ticaret İl Müdürlüğü, Tarım ve Orman Müdürlüğü,  Defterdarlık/Mal Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Belediye personellerinden müteşekkil denetim ekipleri tarafından  market, toptancı ve benzeri işyerlerine yönelik denetimler yapılıyor. Yapılan denetimlerde; ürünlerin girdi ve satış fiyatları, stok durumları ve tavsiye edilen tüketim ile son kullanma tarihlerine ilişkin incelenmeler yapılıyor. Denetim ekipleri tarafından titizlikle sürdürülen ve artarak devam edecek olan denetimler sırasında aksine hareket eden işyeri veya firmaların tespit edilmesi halinde mevzuat hükümleri çerçevesinde gerekli adli ve idari işlemler başlatılarak, ilgili firmalara idari para cezası uygulanacak.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …