28 Mart Perşembe , 2024

Deneyap Teknoloji Atölyelerine İlişkin İdareci Öğretmen ve Öğrencilere Yönelik Toplantı Yapıldı

Erzincan Gençlik Merkezinde yakın zamanda açılması planlanmakta olan Deneyap Teknoloji Atölyelerine Öğrenci seçmek amacıyla yapılacak olan e-sınava ilişkin Erzincan Akademi koordinatörlüğünde ve Türkiye Teknoloji Takımınca bilgilendirme semineri yapıldı.

Deneyap Türkiye İcra Kurulu üyesi ve T3 Vakfı Müdürü Ömer Kökçam tarafından 30.06.2021 saat 13.00’de Erzincan’daki okullarda görev yapan idareci, öğretmen ve eğitim gören öğrencilere yönelik 1 saatlik çevrimiçi ortamda bilgilendirme toplantısı yapıldı. 250 kişinin katılım sağladığı toplantının açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün yaparken moderatörlüğünü de İl Milli Eğitim müdürlüğü ARGE biriminden Adnan E. FIRAT yaptı. Toplantıda ilgili atölyeye başvuru koşulları, başvuru şekli, başvuruda aranan nitelikler ile sınav takvimi, sınav içeriği gibi teknik konular hakkında bilgi verildi, halihazırda Deneyap Atölyeleri olan illerdeki güzel örnekler video sunumu ile paylaşıldı.

Atölye başvurularına ilişkin bilgi veren İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, “30 ilde öğrencilerine teknoloji eğitimleri veren Deneyap Teknoloji Atölyeleri 3. fazda 27 ilde daha açılıyor. Öğrenciler, e-sınav ve uygulama sınavı olmak üzere iki aşamayı başarıyla tamamladıktan sonra Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almaya hak kazanabilecek. Aşağıda belirtilen illerde öğrenim gören 2020-2021 Eğitim öğretim yılında 4. 5. 8. lise hazırlık sınıfı ve 9. sınıfta okuyan öğrencileri e-sınava başvuru yapabileceklerdir. Ankara, Aksaray, Aydın, Balıkesir, Batman, Bingöl, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Giresun, Hatay, İstanbul, Karaman, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mardin, Mersin, Ordu, Sivas, Şırnak, Tekirdağ, Van illerimizden başvurular alınacaktır.

Atölyelerde öğrencilerimize verilecek ilk 3 eğitim; Tasarım&Üretim, Robotik&Kodlama, Elektronik Programlama&Nesnelerin İnterneti olacaktır.

Adayların elektronik ortamda yapılacak olan sınava ön başvurularını https://kys.turkiyeteknolojitakimi.org/ web sitesi üzerinden 4 Temmuz 2021 saat 23.59’a kadar tamamlamaları beklenmektedir. Ön başvurusu onaylanan adaylara sınav salonu ve sınav saatini seçme imkânı sunulacaktır. Ön başvuru süreci tamamlandıktan sonra sınav yeri ve seans seçimi 11 Temmuz 2021 tarihine kadar yapılabilecektir. Ön başvurusunu tamamladıktan sonra sınav salonu ve sınav saatini seçen adayların başvuru aşaması tamamlanmış olacaktır. Adayların başvuru sürecini KYS (Kurumsal Yönetim Sistemi)  https://kys.turkiyeteknolojitakimi.org/ üzerinden mutlaka takip etmeleri gerekmektedir” dedi.

Sınav, 02 Ağustos- 23 Ağustos tarihleri arasında 27 ilde belirlenecek merkezlerde seanslar halinde gerçekleşecek.

Başvurular : https://www.deneyapturkiye.org/ adresinden yapılacak.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …