28 Mart Perşembe , 2024

“Devlet Milletinin Yanında”

Erzincan’ın Tercan ilçesinde Merkez üssü Bingöl’ün Kaynarpınar köyünde meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremi nedeniyle 40 yapı ağır hasar gördü.  Hafta sonunda Erzincan’a gelen AK Parti Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Tercan’da depremde hasar gören köylerde incelemelerde bulundular.

14 Haziran’da merkez üssü Bingöl / Karlıova Kaynarpınar köyünde meydana gelen deprem sonrası Erzincan’ın Tercan ilçesine bağlı Kökpınar, Küllüce, Konarlı, Yaylım, Kalecik, Başbudak, Oğulveren ve merkeze bağlı Mertekli köylerinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince ön hasar tespit çalışması yapıldı. Yapılan ön hasar tespitine göre 388 yapı incelendi. Bu yapılardan 40 yapı ağır hasarlı, 181 yapı az hasarlı ve 167 yapı hasarsız olarak belirlendi.

Milletvekili Süleyman Karaman yaptığı açıklamada,  ‘‘Bingöl Depreminden etkilenen Tercan ilçemizin köylerindeki hasar tespiti sonrası geçmiş olsun dileklerimizi iletmek ve yapılanları yerinde görmek için; Gökpınar, Küllüce, Oğulveren, Başbudak, Yaylım, Konarlı Köylerimizi ve mağdur olan vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ettik, dertleştik. Onarım çalışmaları başlamış, yardımlar yapılıyor, takipçisiyiz. Devlet Milletinin Yanında hamdolsun. Rabbim ülkemizi ve Erzincan’ımızı her türlü afetlerden korusun’’ dedi.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …