Erzincan’da artan sıcak havalarda sebze ve meyve gibi ürünlerde sulamanın önemine değinen Ziraat Yüksek Mühendisi Orhun Erten, sulamanın özellikle sabah saatlerinde daha verimli olacağına dikkat çekti.
Erzincan’da yaz aylarının sıcak günlerin yaşanmasıyla birlikte, sebze ve meyve gibi ürünlerinde su isteği de artış göstermeye başladı. Hafta da bir su ihtiyacı olan ürünlerin 3 günde bir yapılmasının zamanını geldiğini dile getiren Erten, sulamanın doğru yapılması ürünlerde verimi de artırır açıklamasında bulundu.
Konu hakkında açıklama yapan Ziraat Yüksek Mühendisi Orhun Erten, sulamanın ürünler için önemli olduğunu belirterek konuşmasında; “ havaların çok ciddi ısınmasıyla ve gece, gündüz sıcaklık farkının artmasıyla sulama miktarını arttırmamız gerekiyor. Ürünlerimizde bir hafta yaptığımız sulamalarımızı biraz daha indireceğiz. Özellikle domates, biber, patlıcan sulamalarımızı mümkünse 3 günde bir, salatalığa her akşam, sebze grubunun diğer grupları olan karpuz, kavun grubunda da sulamayı arttırmalıyız ama dikkatli vererek de ürünlerdeki şeker oranının lezzetini azaltacaktır. Kavun ve karpuz da sulamayı minimum alırken diğer ürünlerde arttırarak ürünlerimizin sulamasını bu şekilde yapmalıyız” dedi.