EBYÜ’de Kurulacak Deprem Teknolojileri Enstitüsü için Değerlendirme Toplantısı Gerçekleşti

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde kurulacak Deprem Teknolojileri Enstitüsü için  değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Rektörlük Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Üniversite Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Prof. Dr. M. Fatih Ertugay,  Okan Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şevket Özden, ABD Ohio State University -Civil Environmental and Geodetic Engineering öğretim üyesi Prof. Dr. Halil Sezen, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Ve Deprem Araştırma Enstitüsü Deprem Mühendisliğinden  Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Pınar,  Üniversite  Mühendislik- Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm  Başkanı Doç. Dr. Hakan Yalçıner ve deprem teknolojileri enstitüsünde görev alacak öğretim elemanları yer aldı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde  kurulacak olacak olan Deprem Teknoloji Enstitüsü yol haritası için düzenlenen toplantıda deprem alanında uluslararası anlamda önemli çalışmalar yapmış olan Prof. Dr. Şevket Özden, Prof. Dr. Halil Sezen, Prof. Dr. Alı Pınar deneyim ve bilgilerini paylaştı ve Üniversite üst yönetimi ve deprem teknolojileri enstitüsünde görev alacak öğretim elemanları ile fikir alışverişinde bulunuldu.  Türkiye de örneği olmayan bir enstitüsü olacağının da dikkat çekildiği toplantıda  Rektör Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan’ın depremle en fazla yüz yüze kalan il olması açısından üniversitee deprem teknolojileri  enstitüsünün  açılacağını belirtti. Ayrıca Rektör Levent, Üniversitenin teknik donanım ve akademik kadrosu ile burada önemli bilimsel çalışmaların yanı sıra araştırmaların yapılacağını dile getirdi.

Toplantı sonunda Erzincan’da yaşanan 27 Aralık 1939 ve 13 Mart 1992 depremleri  yıldönümünde  daha geniş kapsamlı bir toplantı yapılması için hazırlıkların yapılmaya başlandığı belirtildi.

Diğer Haber

Bereketli bir sezon için üreticiyle el ele

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik elemanlarınca …