“Engelleri Kaldırmak Hepimizin Ortak Sorumluluğudur”

Erzincan Valisi Mehmet Makas: “Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir” dedi.

 

Erzincan Valisi Mehmet Makas, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Makas mesajında; “Tüm dünyada engelli insanların sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için toplumsal farkındalığın oluşturulması amacıyla, Birleşmiş Milletler tarafından 3 Aralık tarihi, Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmiştir.

Engellilik, yalnızca engellileri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren, teşhisten iyileştirmeye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar genel bir anlayışla ele alınması gereken toplumsal bir konudur.  “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” şiarıyla devletimiz, sosyal devlet olmanın da bir gereği olarak, engelli vatandaşlarımıza sağlık, eğitim ve istihdam konuları başta olmak üzere pek çok hizmetleri sunmakta, bu kapsamda uygulamaya konulan evde bakım hizmetleri, danışmanlık, bakım ve rehabilitasyon hizmetleri, ilimizde de yoğun bir şekilde yürütülmektedir.

Bir ülkenin huzuru, onu oluşturan tüm bireylerin mutluluğuyla sağlanır. Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir.

Bu bilinçle, engelli vatandaşlarımızın üretken ve mutlu bireyler olarak yaşamlarını sürdürmeleri için devletimizin yaptığı düzenleme ve çalışmaların yanı sıra, onları eğitim, sanat ve spor başta olmak üzere hayatın her alanında teşvik etmek, kalplerdeki ve zihinlerdeki engelleri kaldırmak, sorunlarının çözümünde onlara destek olmak hepimizin ortak sorumluluğudur.

Bu duygu ve düşüncelerle, engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılım ve başarmak yolunda gösterdikleri gayretlerden dolayı büyük mutluluk duyduğumu belirterek; engellerin kaldırıldığı bir dünya için herkesin daha çok çaba göstermesini temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” Dedi.

Diğer Haber

Bereketli bir sezon için üreticiyle el ele

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik elemanlarınca …