29 Nisan Pazartesi , 2024

Erzincan İtfaiye Ekibine Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası Verildi

Erzincan itfaiye ekibine, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından bölgede yürüttüğü çalışmalardan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası ve Nişanı verildi.

Deprem bölgelerinde arama kurtarma faaliyeti yapan 218’i Türk, 116’sı yabancı 334 kişi Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası ve Nişanı tevcihine layık görüldü.6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde arama kurtarma çalışmalarında görev alarak fedakârlık gösteren yerli ve yabancı arama kurtarma ekipleri için Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası ve Nişanı Tevcih Töreni yapıldı.

Deprem bölgelerinde arama kurtarma faaliyeti yapan 218’i Türk, 116’sı yabancı 334 kişi Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası ve Nişanı tevcihine layık görüldü.

Tören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ında katılımı ile Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Törene Erzincan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nden Musa Albayrak katıldı. Arama kurtarma çalışmalarına katılan diğer 6 personelin madalyaları ise Erzincan’da kendilerine takdim edilecek.

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde fedakârlık gösteren yerli ve yabancı arama kurtarma ekipleriyle Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası Tevcih Töreni vesilesiyle bir araya gelindiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, davete icabet ederek, salonda hazır bulunanların büyük bir mutluluk yaşattığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının ardından madalya ve berat takdim törenine geçildi. Deprem bölgelerinde arama kurtarma faaliyeti yapan 218’i Türk, 116’sı yabancı 334 kişi Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası ve Nişanı tevcihine layık görüldü.

Erzincan Belediye Başkanı  Bekir Aksun ise; “Her durum ve şartta fedakarca çalışan İtfaiye Personellerimize canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinde Erzincan Belediyesi olarak depremin ilk gününden itibaren vatandaşlarımızın yanlarında olup destek verdik ve bu desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bu vesile ile depremlerde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

 

Diğer Haber

Halk Otobüsü Şoförlerine Genel Trafik Eğitimi Verildi

Erzincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ulaşım Hizmetleri Birimine bağlı S.S.23 Nolu Erzincan Kent içi Ulaşım Motorlu …