29 Nisan Pazartesi , 2024

Erzincan Nasıl Hava Soluyor

Temiz hava hakkı platformu tarafından hazırlanan son rapora göre Erzincan’da yaşayan vatandaşların nasıl hava soluduğu açıklandı.

Temiz hava hakkı platformu tarafından hazırlanan son rapora göre, Erzincan’ın havası Dünya Sağlık Örgütü kılavuz değerlerinin altında kirlilik olarak gerçekleşti.

Temiz Hava Platformu hazırladığı rapora göre, Erzincan’ın havası Dünya Sağlık Örgütü kılavuz değerlerinin altında kirlilik olarak gerçekleşti. Türkiye geneline bakıldığında şehirlerin temiz hava oranları duruma göre değişiyor. Rapora göre, 2021 yılında ülke genelinde solunuma bağlı ölüm oranlarında illere göre farklılık odluğu açıklanmıştı.

Hava kirliliğinin kanser, kalp- damar, KOAH gibi hastalıklara yol açtığı ve ruh sağlığı ve uyku düzenini de olumsuz etkilediği vurgulanarak, THPP fosil yakıtlardan vazgeçilmesi hava kalitesinin düzenli ve sisli tematik olarak izlenmesi ve yasal limitlerin DSÖ kılavuzlarıyla uyumlu hale getirilmesi çağrısı yaptı.

Temiz hava sağlıklı bir yaşam için kritik önem taşırken hava kirliliği ile mücadele etmek için çeşitli çözümler bulunmakta. Bunun için son yıllarda, ülkemizde de temiz hava için çalışmalar yapılmaktadır. Temiz hava insanların sağlıklı ve doğal yaşamın korunması açısından kritik bir rol oynamaktadır.

Diğer Haber

Kadın Girişimcilere Eğitim Verildi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri, topluma hizmet …