Erzincan Osb’de Günlük Aşı İstasyonu Kuruldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın işçilerin aşılarının mobil aşı hizmetleri ile iş yerlerinde yapılacağını açıklamasının ardından Erzincan’da bulunan Organize Sanayi Bölgesi’nde aşı çalışması yapıldı.

İş kaybının önüne geçmek için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın işçilerin aşılarını fabrikalarında olacağını açıklamasının ardından Erzincan’da Halk Sağlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri mobil aşı çalışmalarına başladı. Yapılan aşılama programına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, ayağına kadar gelen bu hizmetten oldukça memnun.

OSB Müdürlüğü’nde yapılan aşı çalışmasında 2 bin 200 işçinin aşılanması öngörülüyor. Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan aşı çalışmasını yerinde inceleyen Erzincan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Erkan Hirik, “Erzincan Organize Sanayi Bölgesi’nde oluşturduğumuz mobil aşı istasyonu ile buradaki çalışanlarımızı aşılamayı amaçladık. 2 bin 200 civarında Erzincan Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan vatandaşımız var. Bakanlığımızın tanımladığı öncelikli risk gruplarına göre tüm işçilerimiz, memurlarımız, artı 40 yaşın üzerindeki tüm vatandaşlarımızın aşı tanımlanmasıyla birlikte bu hizmeti biz Organize Sanayi Bölgesi’nde kurduğumuz bu istasyonda sunma kararı aldık ve bu istasyonu konuşlandırdık. Buradaki sanayi bölgesinde çalışan tüm personelimiz ile iletişim halindeyiz ve buraya personelimizi taşıyarak burada gün boyunca devam edeceğiz. Şu ana kadar belli bir sayıda aşılama yaptık. Buradan tüm vatandaşlarıma seslenmek istiyorum. Aşı hakkı tanımlanmış tüm vatandaşlarımızın ilimizdeki tüm birimlerdeki, sağlık birimlerinin tümünde şu anda aşı yapacak konumdayız, başvurmalarını ve aşılama haklarını biran önce aşı yapılarak bu hastalıktan korunmaları gerektiğinin altını çizmek istiyorum” dedi.

İşçiler servis araçlarıyla OSB Müdürlüğü önünde kurulan aşı istasyonuna getirildi. Burada kayıt alınmasının ardından mobil sağlık ekibince aşılanan işçiler, herhangi bir sorun yaşamamaları için 15 dakika gözetim altında tutulduktan sonra tekrardan işlerinin başına döndü.

 

Diğer Haber

Bereketli bir sezon için üreticiyle el ele

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik elemanlarınca …