Erzincan POMEM 27. Dönem Mezunlarını Verdi

Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde (POMEM) eğitimlerini

tamamlayan 826 polis için mezuniyet töreni düzenlendi.

Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezi Spor Salonu’nda düzenlenen törene Erzincan Valisi Mehmet Makas, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Halil Altıntaş ve aileleri katıldı.

Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezi, 27’nci dönem mezunlarını verdi.  Törende, dönem birincisi Muhammed Kırkkulak, mezunlar adına yaptığı konuşmasında: “ bu yüce teşkilatın çatısı altında var olmaya başladığımız günden beri arkadaşlarımla aynı çatı altında terleyip aynı zorluklar altında eğitimlerimize devam ettik. Bütün sevinçlerimizi ve üzüntülerimizi birlikte yaşadık. Tüm ciddiyetimiz ve kararlığımızla bugünlere ulaştık. Aldığımız eğitimle devletimize ve milletimize hizmet olarak kullanacağız. Ülkemizin güvenlik hizmetine, hukukun üstünlüğüne devletine bağlı  hiçbir oluşumun etkisi altında kalmaksızın yürüteceğimize inancımız tamdır. Sarsılmaz karakterimiz, yüksek disiplin anlayışımız ile hizmet vereceğiz. Emek veren herkese teşekkür ediyorum’ diye konuştu.

Erzincan POMEM Müdür Vekili Alper Özdemir ise yeni mezunları tebrik ederek konuşmasında: “ merkezimiz eğitim faaliyetlerini en iyi şekilde yerine getirmek suretiyle özgüven sahibi aynı zamanda kendisine güvenile bilinen olaylara objektif olarak yaklaşabilen vatan uğruna gerektiğinde canını feda edebilecek milli ve manevi değerlerimize bağlı topluma örnek olabilecek şahsiyetler yetiştirip teşkilatımıza kazandırmaya devam  etmekteyiz. 27. Dönem mezunlarımız aralık ayında başlayan yoğun bir programla devam eden eğitim süreçlerini bugün itibariyle tamamlamış bulunmaktadır. Bugün bizler göreve başladıklarında ne yapmasını bilen disiplinli hukukun temek ilkelerini benimsemiş, kendini sürekli geliştiren ve yenileyen gücünü devlette alan ve bu gücü milletin huzuru için yaslar çerçevesinde nasıl kullanacağını gayet iyi bilen genç mensuplarımızı teşkilatımıza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kıymetli aileler büyütüp yetiştirdiğiniz bu vatansever evlatlarımızı bizlere emanet ettiniz. Bizlerde emanetlerinize sahip çıkıp onları en iyi şekilde eğittik ve donattık. Kendilerine sizlerden aldıkları aile terbiyesi yanında ahlak ve erdem devlet terbiyesini kazandırmaya var gücümüzle gayret gösterdik.  Unutmayınız  ki onların bu başarısında sizlerinde emeği çoktur. Bu genç mensuplarımız bugünden itibaren Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yılmaz, yorulmaz ve sadakatli koruyucusu. Binlerce yol mazisi olan soylu ve necip milletimizin  hizmetkarı olacaktır’ şeklinde konuştu.

Son olarak konuşma yapan Erzincan Valisi Mehmet Makas, “ 16 tane kurduğumuz ve 17. nci devlet olan Türkiye Cumhuriyeti ile şereflendirdiğimiz devletlerimiz bayrakları var. Bu aziz millet yüce necip Türk milleti  benim inancıma ve inanıyorum ki sizlerde inanıyorsunuz Dünyaya nizam vermek için yaratılmış bir millettir. Adriyatik’ten Çin seddine ecdadımız 3 kıtada hep adaleti ve hoşgörüyü yayayım diye at koşturmuş ama şiarı, inancı, istikameti hep merhamet olmuştur. Öyle bir milletin evlatlarıyız ki hiçbir zaman işgal kültürüyle almak adına sömürmek adına ve birilerinin topraklarına göz dikmek adına bir yürüyüş sergilememişiz. Hep kutlu bir yürüyüşün evlatları olmuşuz. Nedir o kutlu yürüyüş. Fetih kültürü ile gitmek hereksin hukukunu korumak adına dünyaya nizam vermek adına kutlu bir yürüyüş, kutlu bir seyahat. İşte o kutlu yürüyüşte çok farklı rütbelerde, üniformalarda, farklı görevlerde fertlerimiz var. Allah bu kutlu yürüyüşümüzü mübarek eylesin gençler. Bu kutlu yürüyüş şu, artık üzerlerinize giymiş olduğunuz üniforma bu bahsettiğim ecdada bir sorumluluktur, bir yüktür ama bir o kadar da şereftir. O şeref nedir adaleti ve nizamı sağlamak adına her zaman merhamet gözetmeksizin vatandaşımıza eşit mesafede davranmak, kanun ve nizam dışında başka istikamet belirlemeyin. Akıllarınızı bir başkasına kiraya vermeyin. Ben inanıyorum ki anne ve babalarınızın , ailelerinizin geliştirdiği kültür bağlamında  bu ahlaka sahipsiniz. Şuan da yapacağınız tek şey var vatana ve millete hizmet ve kanun adamı olarak vatandaşlarımıza hoşgörü ile davranarak adaletli bir şekilde düzeni sağlamaktır. Kardeş kuruluş olan jandarma ile ve diğer tüm teşkilatlarla işbirliği içinde bunu başaracağınıza bizler eminiz. Allah yolunuzu, izinizi açık etsin’ dedi.

Konuşmaların ardından dönemin ilk üçüne giren polislere Erzincan Valisi Mehmet Makas diplomalarını ve hediyelerini takdim etti. Silah başına gelen öğrenciler, meslek yeminlerini edip kep attı. Törenin ardından polis adayları, mutluluklarını birbirlerine sarılarak paylaştı.

Diğer Haber

Bereketli bir sezon için üreticiyle el ele

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik elemanlarınca …