Erzincan’a Hizmet İçin Elimizden Geleni Yapacağız

Yurt Anadolu projesi kapsamında Erzincan Binali Yıldırım Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Hacettepe Üniversitesi kardeşliği arasında  yürütülen projede, poliklinik ve eğitim hizmeti verildi.

 Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Nöroloji Bilim dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Göknur Haliloğlu, yürütülen ortak proje kapsamasında Erzincan’da tıp fakültesi öğrencilerine hizmet verirken aynı zamanda  alanında uzman bölümde poliklinik ve eğitim hizmeti verdi.

Erzincan Binali Yıldırım Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi toplantı salonunda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan  Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Mecit Kantarcı: ‘ Erzincan’da hem öğrencilerimize hemde çocuk doktorlarıyla bilgi paylaşımı yapmak hemde buradaki nadir görülen hastalıklar grubunda olan nöroloji hastalarını yerinde görmek amacıyla iki üniversite arasında işbirliği doğrultusunda aramızda bulunuyor. Yurt Anadolu projesinde Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ile Hacettepe Üniversitesi kardeş üniversite kabul edilmişti. Bu alanda da pandemi sürecinde web üzerinden eğitim öğretim paylaşımları yaptık. Aynı zamanda  üniversiteye  gönderdiğimiz araştırma görevlisi hem de öğretim üyelerimiz oldu. Bugün Hacettepe Üniversitesinden bizzat yerinde hastamızı görmek buradaki tıp fakültesi öğrencilerine örnek olmak ve hekimlerimizle de bilgi alış verişinde bulunmak. Hastalarımıza çözüm bulmak olmayacaksa da doğru yolu bulmak noktasında bilgi paylaşımı oldu’ dedi.

 

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Nöroloji Bilim dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Göknur Haliloğlu ise konuşmasında : ‘ Buradaki temel hedef tıp fakültesi öğrencileri başta olmak üzere aile hekimleri, çocuk sağlığı alanındaki çalışanlar olmak üzere çocuk nörolojisi ilgilendiği temel alanlar. Gelişim basamaklarının değerlendirilmesi, gelişme çağındaki gecikmelere yaklaşım, temel olarak gördüğümüz hastalık noktalarında belirli nöbetler gibi temek öğrenim hedefleri belirleyerek karşılıklı olarak bilgileri aktarmak. Bu yaklaşımı yaparken de farkındalık oluşturmak. Giderek artan sayıda özellikle nadir hastalık grubunda bilginin sürekli güncellendiği bir bilim dalıyla çalışıyorum. Bu nedenle bu farkındalığın her düzeyde arttırılması yönünde çalışıyoruz. Hastalarımızı burada izleme şansı da oldu. Bu öğrenme aksanında tek taraflı olmadığını bende ciddi öğrenmelerle düşüncelerle geri döneceğim. Tek taraflı bir öğrenme değil kaynaşmalı bir öğrenme oluyor’ diye konuştu.

Erzincan Binali Yıldırım Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi  Doç. Dr. Ufuk Kuyrukluyıldız’da, böyle bir eğitimin hastanemiz için önemli olduğunu belirterek konuşmasında: ‘  hem eğitim alanında hem de sağlık hizmeti alanında hastanemiz üniversite tarafından destekleniyor. İlimizde sağlık sistemini ve sağlık hizmetini üst seviyelere çıkarmak için böyle tecrübeli hocalarımıza ihtiyacımız sonsuz. Amacımız Erzincanlı hemşerilerimize, çevre illerden gelecek hastalarımızın bütün problemlerine burada çözebilmek.  Onların şehir dışına sevk ihtiyaçlarını en aza indirmek ve bunun içinde gelen hocamızın bizlere katkı sunacağını görüyorum. Bundan sonraki süreçte de sağlık hizmetinde ilerleme sağlayacağız. Emeği geçenlere de teşekkür ediyorum’ şeklinde konuştu.

Erzincan İl Sağlık Müdürü  Dr. Cihan Tekin,  de konuşmasında Erzincan’a hizmet için elimizden geleni yapmaya çalışacağız sözlerine yer vererek konuşmasının devamında şunları kaydetti  : ‘ Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi arasında yapılmış olan bir kardeşlik protokolü vesilesiyle hocamız aramızda. Bizim için önemli. Gelişmekte olan yeni bölümlerimiz de yetişmiş kişiler yetiştirmeye çalışıyoruz. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı işbirliği protokolü kapsamında sağlık hizmetlerimizi yürütüyoruz. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitemizin gayretleriyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çocuk yan dallarının arttırılması yönünde istişare edeceğiz. Hocamızın burada olması bizim için çok önemli. Kendi dalında çok iyi hocamız. Tecrübelerinden, deneyimlerinden faydalanacağız.  Bundan sonraki süreçte de inşallah hocamızı zaman zaman aramızda görmek istiyoruz. Bizlerde burada Erzincan’a hizmet için elimizden geleni yapacağız. Sağlık hizmet çeşitliliğini arttırmaya çalışacağız. Erzincan halkına çok daha iyi bir sağlık hizmeti verme gayreti içinde olacağız’ ifadelerine yer verdi.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …