28 Mart Perşembe , 2024

Erzincan’da 6 bin 826 Öğrenci Ders Başı Yaptı

Türkiye genelinde olduğu gibi Erzincan’da da okul öncesi ve 1. sınıflarda 2020-2021 eğitim öğretim yılı kapsamında yüz yüze eğitim öğretime başlandı. Erzincan Valisi Mehmet Makas, ilk derste miniklerin heyecanına ortak oldu.

Erzincan’da ilk ders zilinde; okul öncesi 3 bin 676, 1’inci sınıflarda ise 3 bin 150 öğrenci ders başı yaptı. Erzincan Valisi Mehmet Makas, Şehit Pilot Teğmen Serkan Sağır İlkokuluna giderek burada bulunan öğretmen ve öğrencilere 2020-2021 eğitim öğretim yılının hayırlı olması dileklerinde bulundu. İlk ders zilinin çalmasıyla birlikte sınıflarında öğrencileri ziyaret eden Vali Mehmet Makas, öğrencilerle sohbet ederek hediyeler verdi. Daha sonra öğretmenlerle de sohbet eden Vali Mehmet Makas, “Pandemi döneminde Valilik olarak elimizden geleni yapıyoruz. Öğrencilerimiz bir an önce eğitim öğretime kavuşsunlar diye ilgili Bakanlıklarımız gece gündüz çalışıyor. Bizler de; siz eğitimcilerimizle birlikte mücadelemizi yoğun şekilde sürdüreceğiz” dedi.

Sosyal mesafe kurallarına göre sınıflarına alınan öğretmen ve öğrencilerin heyecanı dikkatlerden kaçmadı. Vali Mehmet Makas, 2020-2021 eğitim öğretim yılının, öğrencilere, velilere ve tüm eğitim camiasına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …