“Erzincan’da Kış Fotoğraf Maratonu” Startında Deklanşöre Basıldı

Erzincan Valisi Mehmet Makas deklanşöre basarak  yarışmanın startını  verdi.

Erzincan Valiliği tarafından  Erzincan’ın tanıtımı ve fotoğraf arşivine katkısı amacıyla organize edilen ‘ Erzincan’da Kış Fotoğraf Maratonu’  başladı. Terzibaba Mezarlığı’nda Vali Mehmet Makas’ın ilk deklanşöre  basmasıyla etkinlik başladı.

Tarihin çeşitli dönemlerinde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim şehir  Erzincan’ın tanıtılmasına katkı sağlamak  amacıyla düzenlenen yarışmada  Erzincan’ın tarihi, kültürü ve doğal zenginlikleri ile turistik yönlerini ön plana çıkarmak hedefleniyor.

Erzincan’ın kurtuluşunun 104 yıl dönümü münasebetiyle bir dizi kültür sanat günleri adı altında faaliyetler yapıldığını belirten Erzincan  Valisi Mehmet Makas, yarışmanın Erzincan’nın da tanıtımı için güzel olacağını dile getirdi.

Düzenlenen yarışma  öncesi konuşan Erzincan Valisi Mehmet Makas: ‘Erzincan’ımızın kurtuluşunun 104 yıl dönümü münasebetiyle bir dizi kültür sanat günleri adı altında faaliyetler hazırlıyoruz. İnşallah başlangıcı 7 – 13   Şubat arasında olmakla beraber öncesinde ödülünü vermek adına Erzincan Kış Fotoğraf Maratonu bir yarışmanın başlangıcı yapıyoruz. İl olarak deklanşöre komitenin başkanı olarak ben basacağım. Vali yardımcımız Remzi Bey başta olmak üzere özellikle fotoğraf bölümüne emek veren kardeşlerimiz i de tebrik ediyorum. Bu fotoğraf maratonuyla beraber öncelikle Erzincan’ımızda bizim görmediğimizi fotoğrafçı kardeşlerimizin gözüyle göreceğiz. Bu hem güzelliklerin ortaya çıkması bağlamında bizi güzel bir faaliyet olacak. Aynı zamanda da Erzincan’ımızın tanıtımına büyük katkı8 kıyacak. Kar olunca da daha güzel fotoğrafların olacağına inanıyorum. Terzibaba’nın mekanında deklanşöre ilk basarak bizde maharetimizi sergilemeye çalışacağız. Bu bağlamda komiteyi kutluyorum. Fotoğraf bölümündeki arkadaşlarımızı da ayrıca kutluyorum. Benzer organizasyonlarda olmayan bir müracaatı aldılar. Bu yarışmadaki misafirlerimizin de   konaklama bölümü bizde. KYK yurtlarında ve devlet misafirhanelerimizde misafir edeceğiz komitemiz tarafından. İnşallah güzel bir faaliyet oluşmuş olacak. Elimizde de bu yarışma sonrasında güzel bir arşiv oluşturmuş olacağız. Basınımıza da teşekkür ediyorum. Erzincan’ımıza ülkemize hayırlı uğurlu olur’ dedi.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …