Erzincan’da Köy ve Mahalle Muhtarlarına yönelik kutlama programı düzenlendi

19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Erzincan Valiliği’nin organizasyonuyla Erzincan Köy ve Mahalle Muhtarlarına yönelik kutlama programı düzenlendi. Programda en yaşlı ve uzun süreli muhtarlık yapan muhtara Plaket takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Video mesajının izlenmesinin ardından, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır’ın kutlama mesajları okundu.
İlk olarak düzenlenen programda Erzincan’ın en yaşlı muhtarı olan Ekmekli Köyü muhtarı Mehmet Köse konuşmasında, “19 Ekim’in muhtarlar günü olmasında emeği geçen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ’ya tüm köy ve mahalle muhtarları adına teşekkürlerini iletti.
Ardından konuşan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ise Erzincan’da görev yapan köy ve mahalle muhtarlarının Muhtarlar Gününü kutlayarak, devlet ve millet arasında bir köprü vazifesi gören çok uzun yıllardan beri devletin en temel taşlarından biri olan muhtarlık müessesesinin büyük görevler icra ettiğini kaydetti.
Program da son olarak konuşan Erzincan Valisi Mehmet Makas, ise; “Muhtarlık müessesesi ismi ile müsemma bir şekilde bulunduğu mahallenin, bulunduğu muhtarlığın en seçkin en önde gelen ismi, Dolayısıyla devletin en uçta ki görevlisi. Dolayısıyla devleti çalıştıran, devleti halkı ile hemhal eden, köylüsüyle hemhal eden, mahallelisi ile hemhal eden sizlersiniz. Ondan dolayı iyi ki varsınız. Türk Devlet geleneğinde muhtarlar bizim olmazsa olmazımız. Belki zaman zaman gerekli kıymeti vermediğimiz, zaman zaman sıkıntılar oldu. Ama sizsiz bizim bu devleti yönetmemiz, halka dokunmamızın imkânı yok. Bundan dolayı iyi ki varsınız. Erzincan’da göreve geldiğimiz günde bu güne hep şiarımız olan ‘İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’ sözü hep sizlere aktarıyoruz. Kendimiz de uygulamaya çalışıyoruz. Eğer sizler vasıtasıyla köylümüzü, vatandaşımızı yaşatabiliyorsak, yücelte biliyorsak devletin de yüceliği bu demektir. Dolayısıyla ceberut bir devlet değil halkın hizmetkârı bir devleti öncelikle bizler muhtarlık müessesesi ile sağlıyoruz” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Erzincan Valisi Mehmet Makas tarafından Erzincan’ın en yaşlı muhtarı olan Ekmekli Köyü muhtarı Mehmet Köse’ye Plaket hediye ettiler.
Kutlama programına Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, kamu kurum müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Erzincan’da görev yapan köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Diğer Haber

Bereketli bir sezon için üreticiyle el ele

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik elemanlarınca …