28 Mart Perşembe , 2024

Evlilik Maliyeti Arttı

Hizmet sektöründe fiyatlar artınca evlenecek çiftlerinde masrafları arttı.Yeni evlenecek çiftlerin düğün ve ev masrafları ortalama 200 bin tl ye çıktı. Altın ve dolar fiyatlarının yükselişi bu yıl en çok düğün yapacak çiftleri zorlayacak. Dövizdeki artış, salgınla birlikte artan krizde eşya fiyatlarını arttırdı.

Ev eşyası fiyatları uçtu

Altın ve dövizdeki yükselişlerle birlikte yeni ev kuracak çiftler kara kara düşünüyor. Evlenme hayali kuran çiftlerin maliyetleri yüksek rakamlara ulaştı. Erzincan’da evlenmeyi düşünen çiftleri ortalama 200 bin liralık bir harcama bekliyor. Geçtiğimiz yıllarda pandemi dolayısıyla durma noktasına gelen düğünlerde, tekrardan bir hareketlilik başladı. Pandemiden önce evlilik hayali kuran çiftler ertelemenin  biraz da şokunu artan fiyatlardan aldılar. Dünya evine girmek isteyen çiftler, mobilya ve beyaz eşya alışverişlerine çıkarken ince eleyip sık dokuyorlar. Dövizdeki artış her şeye zam olarak yansıdı. Fiyatları gören çiftler sadece bakmakla yetiniyor.

Yatak ve koltuk takımı ortalama 30 bin tl civarında seyrediyor. Beyaz eşya da ise kalitesine göre uygun fiyatlar verilmeye çalışılıyor. Bazı mobilyacılar ise, gündelik gelen fiyat değişimleri oluyor. Bizlerde henüz bunları zam olarak yansıtmamaya çalışıyoruz. Gün içinde gelen zamlar yüzdelik dilimlerine göre değişiyor. Bu da fiyata yüksek yansıyor. Şuan en uygun 12  bin tl ye sattığım mobilyayı birkaç hafta sonra 15 bin tl ye satmak zorunda kalacağım. Çünkü satılan ürünün yerine yenisini koymakta zorlanıyoruz. Fiyatlar böyle yansıyınca evlilik hayali kuran çiftleri de olumsuz etkiliyor diye konuştular.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …