Gazeteciler Unutulmadı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla, AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürü Yahya Tekin,AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, İl Müftüsü Burhan Çakır, Erzincan Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek basın mensuplarıyla bir araya geldiler.

Gerçekleşen ziyaretleler ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır; “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüz kutlu olsun. Bizler sizlerden razıyız. En az bu şehri yönetenler kadar çok koşturuyorsunuz. Zaman zaman karşılaşıyoruz. Sizlerden memnunuz. Üzerinize düşeni layıkıyla yerine getiriyorsunuz. Tarafsız ilkeli basın anlayışıyla görevinizi her zaman yapıyorsunuz. Ben tekrar bu özel gününüzde sizleri kutluyorum. Ailenize sağlıklı hayırlı uzun ömürler diliyorum. Sizleri saygı ile selamlıyorum” dedi.
Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ise “Basın mensuplarımız; demokratik bir toplumun öncelikli unsurlarından biri olan halkın doğru ve tarafsız haber alma ve bilgi edinme hakkını etkin olarak kullanmasına aracılık ederek oldukça önemli bir kamu hizmetini yerine getirmektedir. Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından ve temel taşlarından olan basın, her zaman ve her yerde doğru, tarafsız, ilkeli haber vererek, objektif davranarak haber alma özgürlüğümüzü sağlayan en etkili araçtır. Günümüz şartlarında bilgiye ve habere erişimin kolaylaştığı, internet ve sosyal medyada da halkı doğru ve tarafsız haberle hızlı bir şekilde buluşturan gazetecilerimizin yaptıkları görevin önemi daha da artmaktadır.
Bu düşüncülerle, mesleğin gerektirdiği etik ve ahlak kuralları doğrultusunda ilkeli ve sorumlu habercilik anlayışıyla görevlerini özveriyle yerine getiren basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü içtenlikle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, “Basının, toplumun doğru haberi alma hakkı açısından önemli bir güç olduğunu belirten Polat, “Bu gücün toplumsal sorumluluk bilinciyle, meslek ahlakı ve tarafsızlık ilkesine uygun bir şekilde kullanılması, kamuoyu adına bir denetleme gücü oluşturarak demokrasinin gelişimine katkı sağlar” dedi.

Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Koşan ise yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek ziyarete gelenlere teşekkürlerini ileterek basın camiasının; şehrin tanıtımı, kalkınması için üzerine düşeni her zaman yapacağını söyledi.

Diğer Haber

Erzincan’da “TEDx Ergan” Etkinliği Gerçekleşti

Türkiye’nin önde gelen iş adamları, girişimcileri, bürokratları ve alanında uzman konuşmacıların olduğu ve Erzincan’ın ilk …