28 Mart Perşembe , 2024

Gün: “Bayramınız Mübarek Olsun”

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Gün mesajında: “Kurban; mazlumlara umut, ihtiyaç sahiplerine dayanak, iyilik için olanaktır. Kurban, aynı zamanda öksüz, yetim ve ihtiyaç sahipleriyle kucaklaşmanın, yardımlaşma ve yakınlaşmanın sembolüdür.  Bulunduğumuz bu güzel coğrafyada derin kültürel zenginliklerimizin ve manevi değerlerimizin kazandırdığı dayanışma ruhu bizim en büyük enerji kaynağımızdır.

Kurban Bayramı’nı vesile bilip milletçe kırgınlıkları ve dargınlıkları unutmalı, kardeşlik ikliminin tesisi için azami gayret göstermeliyiz. Bayrağımıza, vatanımıza ve manevi değerlerimize sahip çıkmalıyız. Bizler, her kurban kesiminde Hz. İbrahim ile oğlu İsmail’in Cenab-ı Hakk’ın  buyruğuna mutlak itaat konusunda verdikleri başarılı sınavın hatırasını tazelemiş ve benzeri bir itaate hazır olduğumuzu simgesel bir davranışla göstermişiz.

Cennet vatanımız taşıyla, toprağıyla kadirşinas insanıyla dünyada eşi benzeri bulunmayan zenginlikleriyle bizlere ecdadımızdan emanet kaldı. Bu mümbit toprakların kıymetini bilmek, devletimizin bekası, milletimizin istikbali için değerlerimize, kutsiyetlerimize sahip çıkmak hepimizin mesuliyetindedir.

Unutmayalım ki insanın yaşam çizgisini inandığı değerler belirler. Her zaman iyinin, güzelin, faydalının peşinde koşacağız. Milletimize sadakatle, bayrak ve vatan sevgisiyle hizmet edecek, ülkemizin geleceğini birlikte inşa edeceğiz. Şu an bize düşen görev, bu hedefler doğrultusunda çalışmak, üretmek ve dünyayla bütünleşmek olmalıdır. Aziz milletimizi yoklukla, maddiyatla tehdit edenlere karşı, şahsiyetli, dirayetli, yetenekli gençlerimiz ve güçlü maarif kadromuzla mücadelemizi sürdüreceğiz.

Bu duygular içinde Kurban Bayramı’nın milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini; bayram coşkusunun başta çocuklarımız olmak üzere bütün haneleri şenlendirmesini temenni ediyor; Mevcut salgını göz önünde bulundurarak kutlayacağımız bayramda maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarını da göz ardı etmeden, istenmeyen sonuçlara maruz kalmamak dileğiyle. Bayramınız Mübarek Olsun” dedi.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …