18 Nisan Perşembe , 2024

Gün, “Çok Çalışarak En Üstün Başarıyı Elde Etmek Zorundasınız!”

Erzincan İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, okul ziyaretlerini sürdürüyor.  Gün, ziyaretleri kapsamında Erzincan Fen Lisesi, Yalınca Ortaokulu, Değirmenköy İlkokulu ve Mollaköy Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Erzincan İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, öğrencilere “Dünyada ve ülkemizde, yaşanan Covid-19 pandemisi nedeniyle zor zamanlardan geçtiklerini, ancak bu zor zamanların eğitim öğretimden uzaklaşmaya sebep olmaması gerektiğini hatta daha fazla çalışmaya sevk etmesi gerektiğini belirtti. Gün, “Milli Eğitim olarak bizler sizlere en mükemmel eğitim ve öğretimi sunmak zorundayız, ancak sizler de çok çalışarak en üstün başarıyı elde etmek zorundasınız” dedi.

Ülkelerin zenginlikleri sahip oldukları petrol yatakları, altın yatakları değil, asıl zenginlik kaynağının yetişmiş insan olduğunu belirten Gün, “Sizler bu ülkenin beyin takımısınız. İlk yüzde 2-3’lük dilimle bu okula geldiniz ve kapasiteniz oldukça yüksek. Ancak bu kapasite daha çok çalışmayla anlamlı hale gelecektir. Sizler sahip olduğunuz bu yüksek kapasiteyi ülke menfaatlerine kullanmakla yükümlüsünüz. Bu nedenle daha az çalışma lüksünüz yoktur. Gelin bu yılı diğerlerinden daha farklı kılacak bir farkındalık yılı ilan edelim. Bu yıl farklı bir şekilde varlık gösterelim, hayallerimizin ötesine geçelim. Bunun rüyası ile akşam yastığa başımızı koyup, sabah bu düşünceyle uyanalım” dedi.

Tüm 12. sınıf öğrencilerini sınıflarında ziyaret eden müdürümüz, ardından 9. sınıf öğrencileriyle canlı ders aracılığıyla buluştu. Öğrencilerimizle yaptığı sohbette, özellikle il dışından okula yerleşen öğrenciler ile diğer tüm öğrencilere hoş geldiniz dedikten sonra sağlık ve başarı dileklerinde bulundu. Son olarak okul idarecileri ve öğretmenleriyle görüşen müdürümüz, çalışmalarından ötürü öğretmenlere teşekkür ederek okuldan ayrıldı.

Yalınca Ortaokulu’nu ziyaretinde işlenen derslere iştirak eden İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, öğrencilere içerisinde bulunduğumuz pandemi süreci hakkında bilgiler vererek derslere çok iyi çalışmaları gerektiği önerisinde bulundu.

Değirmen Köy İlkokulunu ziyaretinde de öğrencilerle sohbet eden İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, başarının temel eğitimin çok iyi olmasından başladığını ifade ederek, öğretmenlerinizi çok iyi dinleyip anlamaya gayret ediniz. Okulda ve sınıf içerisinde sosyal mesafe, temizlik, maske ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Son olarak Mollaköy Ortaokulunu ziyaret eden İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, öğrencilere uzun zamandır okullarımız pandemi nedeniyle kapalıydı, bu nedenle derslere çok çalışalım, yüz yüze eğitimin kıymetini bilelim ve sosyal mesafe, temizlik, maske ve hijyen kurallarına azami ölçüde uyarak kendilerinde veya ailede bir rahatsızlık varsa okul idaresine bildirelim dedi.

Son günlerde ülkemizde meydana gelen orman yangınlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için okul bahçesinde öğrencilerle birlikte fidan dikimine de katılan Müdür Gün, ülkemiz ve bizlerin akciğerleri olan bu fidanları koruyalım kurutmayalım ifadelerini kullanarak iyi dilek ve temennilerle okuldan ayrıldı.

Diğer Haber

Kayısıda görülen çil hastalığına dikkat!

Erzincan’da kayısı ağaçlarında ilkbahar aylarında yapılması gereken ilaçlamaya dikkat çekildi. Kayısı ağaçlarında çil hastalığına karşı …