18 Nisan Perşembe , 2024

Günay, Süt Analizi Yaptıran Çiftçilere İlave Teşvik Verilecek

Erzincan İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinde gazetecilere açıklama yapan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) başkanı Yaşar Faruk Günay, Erzincan’ımızda Türkiye çapında 8 ilde bulunan bir süt analiz laboratuvarımız olduğu için teşvikler ile ilgi bilgilendirmeleri çiftçilerimize yaptık. Tüm üreticilerimize hayırlı olsun” dedi.

Günay yaptığı açıklamasında, “Bilindiği üzere Tarım Orman Bakanımızın yapmış olduğu yeni bir uygulama projesi var. Bu proje de süt içerik analiz teşvikleri adı altında süt veren çiftçilerimizden süt örnekleri alınarak süt ölçme makinemiz de bazı tespitler yapıldıktan sonra sistem üzerinden Tarım Orman Bakanlığımızın sitesine atılıyor. Sitede yağ ve kuru madde sonuçlarına göre çiftçilerimize ilave teşvik ödemeleri olacak. 2021 yılı Ekim, Kasım ve Aralık ayları başlarında olmak üzere aldığımız süt örnekleri bu sabah tüm çiftçilerimizin cep telefonuna bir mesaj geldi. Bu mesajda yağ ve proteinin ne çıktığına dair sonuçları vardı. ÇİFTÇİMİZE HAYIRLI OLSUN Bu normal topladığımız yağ numuneleri ile alakası yok bunun. Bakanlığımız bundan sonra süt verenlere ilave süt ölçümleri yapılan yağ ve proteinleri yapılanlara ilave teşvik verecek. Bu rakam 10 lira ile 40 TL arasında bir rakam. O yüzden bu sabah bir çok çiftçimiz bizi de aradı.  Gelen mesajların ne olduğunu sordu. Bu Tarım Orman bakanlığımızın çıkarmış olduğu süt İlave analiz içerik teşviki. Yem fiyatlarının maliyetlerinin artmasından dolayı kontrol altında saklanan sütlere bir uygulama var. 2021 yılının 10-11-12. aylarında başlamak üzere 2022 ve 2023 yılında da devam edecek. Bu sene de yıl içerisinde toplam böyle 6 tane numune alınacak. Bu 6 numuneye göre cep telefonuna mesaj gelecek. Bu mesajlara zaten bizde bir anlatma mesaj attık. Bunun amacı bakanlığımızın süt ve çiftçimizi korumak kollamak amacıyla süt analiz teşviki adı altında yeni bir uygulaması başladı. Erzincan’ımızda Türkiye çapında 8 ilde bulunan bir süt analiz laboratuvarımız olduğu için bu önceliği biz hemen yaptık çiftçimize hayırlı olsun” dedi.

Diğer Haber

Kayısıda görülen çil hastalığına dikkat!

Erzincan’da kayısı ağaçlarında ilkbahar aylarında yapılması gereken ilaçlamaya dikkat çekildi. Kayısı ağaçlarında çil hastalığına karşı …