28 Mart Perşembe , 2024

Hedef 3 milyon fide 3 bin aileye istihdam

Erzincan Belediyesi kendi seralarını ve uygun alanları lavantalarla donatıyor. 15 bin dönümlük araziye dikilen lavantalar ile şehrin ekonomik ve sosyal anlamda kalkınmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.

Erzincan’ın ekonomik kalkınmasına ortak akıl yönetim anlayışı ve bilimsel veriler ışığında öncülük etmeyi amaçlayan Erzincan Belediyesi, Erzincan’ın sahip olduğu jeolojik olanaklar ile tarımsal üretim potansiyelini de dikkate alarak tıbbi aromatik bitkiler sektörel atılımını hayata geçirdi. Erzincan ile benzer şartlara sahip olan Isparta’nın kalkınmasında çok büyük rol oynayan gül ve lavanta bitkilerinin endüstriyel ölçekte yetiştirilip işlenmesi rol model olarak benimsenerek, yerel ve ulusal ölçekli istihdam arttırma mücadelesi Erzincan Belediyesi tarafından başlatıldı.

50 bin fide dikildi 150 bin çelik alındı

Kozmetik, parfüm sanayi ve sağlık sektöründe kullanılması nedeniyle yoğun talep gören lavanta, Erzincan’da toprak ile buluştu. Erzincan Belediyesi öz kaynaklarıyla alınan toplam 50 bin adet lavanta fidesi, 15 bin m2 alana dikildi. Lavanta fidelerinden 14 bin adet Ekşisu Mesire alanının kuzeyinde bulunan fabrika alanının önüne, 16 bin adet Ulalar’a ve 20 bin adet ise yeni sanayi sitesinde ağaçlandırılan alan içerisine peyzaj amaçlı dikildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri bünyesinde 150 bin adet lavanta çeliği alınarak çoğaltma çalışmaları da devam ediyor.

Çelik yöntemi ile yapılan dikimler neticesinde büyüyen gül ve lavantaların çoğaltılarak 3 milyon adete yükseltilmesi hedefleniyor. Ayrıca gül ve lavanta bitkilerinin çoğaltılarak Erzincan’da tarımla uğraşan, ilçe, köy ya da şehirde yaşayan vatandaşlara ücretsiz dağıtılacak. Fide dağıtımı sonrasında en az 3 bin aileye yeni istihdam olanakları sağlanması planlanıyor.

Diğer Haber

Binali Yıldırım, Hemşehrileriyle İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

Son başbakan  Binali Yıldırım , memleketi Erzincan’da hemşehrileriyle iftar yemeğinde buluştu. Yıldırım burada yaptığı konuşmasında, …