28 Mart Perşembe , 2024

Her Damla Bir Hayattır

Erzincan’da öğrenciler tarafından, ‘Dünya Su Günü’ dolayısıyla etkinlik gerçekleştirildi.

22 Mart Dünya Su günü dolayısıyla 20 okuldan idareci, öğretmen ve öğrencinin katıldığı ‘Fırçanı Al Gel Öğretmenim’ etkinliği Saat Kulesi önünde  düzenlendi. Gerçekleştirilen etkinliğe Erzincan Vali Yardımcısı Hüseyin Remzi Konak, Erzincan Beledi Başkan Yardımcısı İkram Çamur, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği  İl Müdürü Selçuk Aydın, Orman İşletmeleri Müdürü Tekin Işık, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği (EYUDER) ortaklığında etkinlik gerçekleştirdiler. Onlarca öğrenci suyun önemine dikkat çekmeye çalıştı.

Düzenlenen etkinlik hakkında açıklama yapan Erzincan Vali Yardımcısı Hüseyin Remzi Konak: ‘ su kullanımının farkındalığına vurgu yapmak için bir araya toplandık. Her yaştan gruptan insanlarla su tasarrufunun nasıl daha sağlıklı bir şekilde vatandaşlarımıza anlatırız çalışmasını buradan şekilli olarak fırçalarla beraber hep birlikte resim çizerek farkındalığı sağlıyoruz. Bu şekilde çalışmalarla vatandaşlarımız da destekleyerek bu farkındalığı arttırmamız gerekiyor. Küresel ısınmanın bir sonucu olarak dünya su kaynaklarında çok büyük bir azalma var. Buna müdahale etmeliyiz. İnşallah bunun gibi çalışmalar sonucu farkındalık oluşturmaya çalışırız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’ dedi.

Ardından konuşan Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği (EYUDER) Başkanı Ahmet Sağsöz: ‘ bizler Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği Erzincan yönetimi olarak Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yapmış olduğumuz bir protokol var. Bu protokol kapsamında bugüne özel bir etkinlik planladık. Bu etkinliğe 20 okulumuz katıldı. Her okuldan bir öğretmen, bir idareci ve bir öğrencimiz burada. Daha önce hazırlamış odluğumuz su temalı şablonlarla, resimlerle öğrencilerimiz bunları boyadılar ve sonarsın da okullarında sergi şeklinde  sunacaklar. Amacımız burada biliyorsunuz su kaynaklarında büyük bir azalma var. Bu konuya bir dikkat çekmek. Çocuklarımızın bu konuda biraz daha duyarlı yetişmelerini sağlamak’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından her birlikte resim yapılarak hatıra fotoğrafı çektirildi.

Diğer Haber

Binali Yıldırım, Hemşehrileriyle İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

Son başbakan  Binali Yıldırım , memleketi Erzincan’da hemşehrileriyle iftar yemeğinde buluştu. Yıldırım burada yaptığı konuşmasında, …