HİDROMEK GURURLANDIRDI

Haber: Eren VARLI

Erzincan ili Kemaliye ilçesi Başpınar Beldesi doğumlu ünlü işadamı merhum Hasan Basri Bozkurt’un kurucusu olduğu HİDROMEK, bir ilke imza attı. Yönetim Kurulu Başkanlığını Erzincanlı Mustafa Bozkurt’un yaptığı HİDROMEK firması TÜBİTAK destekleriyle Dünyanın ilk yerli elektrikli, lastik tekerlekli, sıfır emisyonlu şehir ekskavatörü; 7 ton ağırlığında ki Hicon 7W iş makinesini üretti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK Mükemmeliyet Merkezi’nin açılışında TÜBİTAK desteği ile HİDROMEK tarafından hayata geçirilen Dünya’da ki ilk lastik tekerlekli elektrikli iş makinesini test etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a test sırasında son Başbakanımız Binali Yıldırım’da eşlik etti.

Yüzde 100 elektrikli HİCON 7W, sahip olduğu elektrik motoru sayesinde, daha sessiz, daha verimli ve çevre dostu olmasıyla öne çıktı. Sıfır emisyonlu olması ve kompakt boyutları ile çevresel etkiyi azaltan HİCON 7W, şehrin birçok noktasında kolaylıkla kullanılabilecek.  HİCON 7 W kullanıcılarına binaların içinde, bahçelerde ve parklarda, şehir içi şantiyelerde, tünellerde ve yer altında çalışma imkânı sunuyor.

Kendi Kendini Şarj Ediyor

Yakıt tüketiminin olmaması, verimli güç tüketimi sağlayan motoru ve bakım maliyetlerinin düşük olması HİCON 7 W’yu ekonomik kılıyor. Tek şarjla 8 saat kullanım sağlayan HİCON 7W’da bulunan standart soket makinenin kendi kendini şarj etmesini sağlıyor. Araç şarj istasyonlarında kolaylıkla 3 saatte tam şarj olan HİCON 7 W, hızlı şarj ile 30 dakika içinde de şarj olabiliyor. Ayrıca, uygun prizlere evde veya garajda da şarj edilebiliyor.

Elektrikli Ekskavatör HICON Özellikleri 

Hızlı şarj istasyonlarında şarj edilebilecek. Dünyanın ilk plastik tekerli iş makinesi olarak tarihe geçti. TÜBİTAK’ın desteği ile yapıldı.  Tam şarjla 8 saat çalışıyor.  Akıllı hidrolik sistemle çalışıyor. En önemli özelliği verimliliğin yüksek tüketim değerleri oldukça düşük olması.  Bakım için gereken elemanlar bulunmuyor. Uzun süre bakım gerektirmeden sahada çalışabiliyor. Şehirlerde çok rahat çalışan, gürültüsüz ve çevresel güvenliğe sahip araçlarından biri.  3 direksiyon modu bulunuyor. Yüzde yüz yerli dünyanın ilk lastik tekerlekli 7 ton kapasiteli elektrikli iş makinası. Bilgi ekranı sayesinde etrafındaki araçlarla iletişim kurabiliyor. Görsel ve sesli olarak uyarı sistemi ile yaya ve araçları uyarıyor. Uyarı sistemi güvenli kullanım sunuyor.  Üzerindeki güneş pilleri ile çevreci. Dünya çapında birçok önemli kuruluştan tasarım ödülü aldı. Operatörü aracı kişisel olarak değiştirebiliyor.  2021 yılı sonunda seri imalata hazır hale getirilecek.

HİDOROMEK?

Dünyanın tanınmış iş makinesi üreticilerinden  HİDROMEK, 1978 yılında Ankara’da kurulmuştur. Kurucusu Hasan Basri Bozkurt, faaliyetlerine tarım traktörleri için ataşman üretimiyle başlamıştır. Bu girişim, ilerleyen yıllarda bir adım daha ileriye götürülmüş ve Türk mühendisler tarafından tasarlanan ilk iş makinesi üretimi gerçekleştirilmiştir. Ürün gamının genişletilmesiyle büyüyen HİDROMEK’in bünyesinde şu an 2000’e yakın çalışan istihdam edilmektedir. Ayrıca; dördü Ankara’da, biri İzmir’de, biri de Tayland’da olmak üzere altı üretim tesisinde kazıcı yükleyici, hidrolik ekskavatör, lastikli yükleyici, motor greyder ve toprak silindiri üretimi yapmaktadır. Ankara Sanayi Odası I. Organize Sanayi Bölgesinde 1.400 dönümü aşkın sanayi parseli üzerinde inşaatı devam eden HİDROMEK Üretim Üssü’nde, ilk olarak faaliyete geçen komponent fabrikasında ise daha önce ithal ettiği şanzıman, aks, hidrolik redüktör ve hidrolik silindir gibi ana komponentlerin üretimini büyük ölçüde kendi bünyesinde yapmaktadır.

Dünyada 6 kıtada 100’ün üzerinde ülkede makineleri çalışan HİDROMEK, yurt dışındaki yetkili bayi yönetimi, satış ve satış sonrası hizmetlerini yürütmek üzere İspanya’da HİDROMEK WEST, Rusya’da HİDROMEK RUS, Tayland’da HİDROMEK CE ve Japonya’da HİDROMEK JAPAN firmalarını kurarak faaliyete geçirmiştir.

İş makinesi tasarımı konusunda fark yaratan HİDROMEK, bu başarısını birçok ödülle taçlandırmıştır. HİDROMEK şu an, uluslararası düzeyde prestije sahip, toplam 20 adet tasarım ödülünün sahibidir.

İş makineleri konusunda tüm dünyaya bilgi tedariki sağlayan ve sektöre referans oluşturan basın kuruluşu KHL Group’un, dünyada iş makineleri üreten en büyük firmaların sıralandığı uluslararası “Yellow Table” listesinde yer alan ilk ve tek Türk makine üreticisi HİDROMEK olmuştur.  “Yellow Table 2020” listesinde de yer alan HİDROMEK, listeye 7’inci kez girmiştir. Bunun yanında, HİDROMEK, İMDER (Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği) tarafından açıklanan verilere göre Türkiye’de son 11 yıldır kazıcı yükleyici, son 8 yıldır hidrolik ekskavatör ve son 2 yıldır motor greyder satışlarında pazar lideridir.

Diğer Haber

Sınav Günü Gürültü Kirliliği Yapılmaması Yönünde Uyarı

Erzincan Valiliğinden yazılı bir açıklama yapılarak bu hafta sonu yapılacak olan ‘‘Akademik Personel ve Lisansüstü …