29 Nisan Pazartesi , 2024

İstiklal Marşı 102 Yaşında

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü münasebetiyle 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından program düzenlendi.

Erzincan  Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Vali Yardımcısı Ömer Özbay, Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, EBYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Çağrı Çırak, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan programda, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptılar.

Son olarak konuşan Erzincan Vali Yardımcısı Ömer Özbay, “İstiklal Mücadelemizin ruhunu en mümtaz ifadelerle ortaya koyan İstiklal Marşı’mız, ecdadımızın bu vatana duyduğu sevginin ve inancın abidesidir. İstiklal Marşı; aziz milletimizin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, her mısrasıyla milletin ortak duygu dünyasına seslenen eşsiz bir eserdir. İşte bugün, bu eşsiz eserin TBMM’de kabul edilişinin 102. yıl dönümünü gururla kutluyoruz. İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşı’nın en zor zamanlarında milletimize umut ışığı olmuştur. İstiklal Marşı’mızın Kabulü’nün 102. yıl dönümünü en içten duygularla kutluyorum. Bu toprakları vatan yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımıza Cenabı Hak’tan rahmet diliyorum. İstiklal Marşı gibi eşsiz bir eseri bize bırakan Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle minnetle anıyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından  Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argun’un video kaydı konuşması, İstiklal Marşı’nın kabulü slayt gösteriminin ardından 15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından  “İstiklal Yolunda Hak’ın Sesi Mehmet Akif” konulu tiyatral, müzikal ve şiirsel gösterinin sunulmasından sonra “Milli Şairimiz Mehmet Akif” temalı kompozisyon, resim ve şiir dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmesi ile program sona erdi.

 

Diğer Haber

Halk Otobüsü Şoförlerine Genel Trafik Eğitimi Verildi

Erzincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ulaşım Hizmetleri Birimine bağlı S.S.23 Nolu Erzincan Kent içi Ulaşım Motorlu …