18 Nisan Perşembe , 2024

Kemaliye Dünya Mirası Listesinde

AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Kültür ve Turizm Bakanlığın’dan yapılan açıklamaya göre, Erzincan Kemaliye Tarihi Kenti Dünya Mirası Geçici Listesi’ne eklendiğini açıkladılar.

Erzincan Milletvekilleri açıklamalarında; Kemaliye ilçemiz tarihsel süreçte İpek ve Kervan yolları üzerinde bulunan kendisine özgü kent dokusu, mimarisi ve özgün evleri ile eşşiz bir doğaya sahip ilçemizdir. Fırat Nehri’nden itibaren yükselen üç ana sekiden oluşan ilçemiz Kemaliye Fırat Nehri, kentsel mekan kurgusunu ve mimariyi etkilemiş, yerleşim birimleri bu etkiye göre oluşturulmuş ve tasarlanmış durumdadır.
Karaman ve Çakır, Kemaliyemizin yerleşim bütününün ayrılmaz bir parçası olan ve uzunluğu yaklaşık 35 kilometre olan Karanlık Kanyon’da nehir tabanı ile vadi kenarı arasındaki kot farkı bin metreye kadar ulaşmaktadır.Bu haliyle Karanlık Kanyon dünyadaki ilk beş derin kanyon arasında yer almış durumdadır.
Kemaliye İlçemizin Dünya Mirası Geçici Listesinde yer almasında desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, AK Parti Genel Başkanvekilimiz Sayın Binali Yıldırım’a, Turizm ve Kültür Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a, Erzincan Valimiz Sayın Mehmet Makas’a, AK Parti İl Başkanımız Sayın Mehmet Cavit Şireci’ye, Kemaliye İlçe Başkanımız Sayın Erdem Atmaca’ya Kültür ve Turizm İl Müdürü Sayın Arda Heb’e Kemaliye Belediye başkanı Mehmet Kahraman’a, KEMAV Vakfının Değerli Başkanına ve  Yöneticilerine teşekkür ederiz”dediler.

Diğer Haber

Erzincan Belediyesi ve KUDAKA arasında ulaşım için teknik destek projesi imzalandı

Erzincan Belediyesi ile KUDAKA arasında Dörtyol mevcut durum analizi ve ulaşım senaryolarının oluşturulması teknik destek …