29 Nisan Pazartesi , 2024

KETEM Eğitimlerine Devam Ediyor

Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) eğitimcileri tarafından Halk Eğitim Merkezinde ve kredi yurtlar kurumundaki kadınlara yönelik eğitim verildi.

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) eğitimcileri tarafından, Halk Eğitim Merkezinde ve kredi yurtlar kurumunda, Ocak Ayı Rahim Ağzı (Serviks) Kanseri erken tanı ve taramaları ile ilgili eğitim verildi.Her yıl gerçekleştirilen bilgilendirme meme kanseri farkındalık ayı nedeniyle eğitim programları devam ediyor. Ocak ayı Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı olarak belirlenmiş olup dünyanın birçok ülkesinde hastalığa dikkat çekmek üzere farkındalık etkinlikleri düzenleniyor.

 

Ülkemizde ve dünyada kadınlarda en sık görülen ve aynı zamanda sen sık ölüme neden olan meme kanseri , meme dokusunda yer alan hücrelerinin kontrolsüz çoğalması ile ortaya çıkmaktadır.Rahim ağzında gelişen bir kanser türü olan Rahim Ağzı Kanserinin, tarama yöntemleri ile erken tanı alındığında, hastalığa bağlı ölüm oranlarının büyük oranda azaltılabildiği kanıtlanmıştır. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı buna yönelik kapsamlı sağlık programlarının içine Rahim Ağzı Kanser taramalarını da alarak çalışmalarını yürütüyor.

Diğer Haber

Halk Otobüsü Şoförlerine Genel Trafik Eğitimi Verildi

Erzincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ulaşım Hizmetleri Birimine bağlı S.S.23 Nolu Erzincan Kent içi Ulaşım Motorlu …