KKKA hastalığı hakkında bilgilendirme devam ediyor

İl Sağlık Müdürlüğü Kemah ilçe hastanesine bağlı  Toplum Sağlığı Merkezi  personeli tarafından Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı hakkında bilgilendirme yapıldı.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına sebep olan kenelerde artış gözlenmesi, bu hastalığa sebep olan kenelerden nasıl korunması gerektiği ve kene tutulmalarına karşı ne yapılması gerektiği konusunda bilgilendirme çalışması devam ediyor.

Kemah İlçe Devlet Hastanesi personelleri tarafından, Özdamar Köyü Salkım-Ser işletme çalışanlarına ve Kerer Köyünde yaşayan vatandaşlara Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı hakkında eğitim verilerek, bilgilendirmeler yapıldı. ilkbahar aylarının gelmesiyle birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına sebep olan kenelerde artış gözlenmesi, bu hastalığa sebep olan kenelerden nasıl korunmamız gerektiği ve kene tutulmalarına karşı ne yapılması gerektiği konusunda ilçe merkezi ve  riskli alanlar başta olmak üzere merkez ve merkeze bağlı belde ve köylerde sağlık personelleri tarafından kahvehane, cami, okul vb toplu alanlar olmak üzere saha eğitimler aralıksız sürüyor.

 

Diğer Haber

Kadın Girişimcilere Eğitim Verildi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri, topluma hizmet …