28 Mart Perşembe , 2024

Kuyumcularda Düğün Sezonu Başladı

Düğün sezonu öncesi hazırlıklarını tamamlamak isteyen çiftler, soluğu kuyumcularda alırken, fiyatların yüksek oluşu evlenen çiftleri kara kara düşündürüyor.

Düğün hazırlığında olan vatandaşların alışveriş tercihlerinde ilk sırada yer alan kuyumcularda hareketlilik başladı. Düğün hazırlıklarını tamamlamak isteyen vatandaşlar, kuyumcuların yolunu tutuyor. Gelin ve damat adayları bilezik ve alyans gibi ürünlerin tamamlamaya çalışıyor. Düğüne katılacak akrabalar ise gram altına yöneliyor.

18 yıldır kuyumculuk işiyle uğraşan İsmail Miraç Durmaz, kuyumcularda sezon başlıyor yavaşta hareketlilikte oluyor dedi. Düğün sezonunun başlamasının yanında gurbetçilerin de gelmesinin bu durumda etkili olduğunu anlatan Durmaz : ‘ düğün sezonu yavaştan başlıyor. Mayıs ayları nişanların ve düğünlerin başladığı tarihlerdir. Bu aylarda piyasa hareketlenmeye başlıyor. Altın her zaman güvenilir bir yatırım aracı olarak görülüyor. Bunun yanında düğünlerinde vazgeçilmezidir. Son 2 yıldır pandemi nedeniyle çok fazla düğün olmadı. Bu yıl düğünlerde artış bekleniyor. Kuyumculuk piyasasında altının her zaman farklı olduğunu dile getiren Durmaz, düğüne gidecek misafirler ise daha çok gram altına yöneliyor. Altının cazibesi her zaman yerini koruyor. Herkes bütçesine göre bir şeyler almaya çalışıyor. Önceden düğünlerde çeyrek, yarım altın takılırdı şimdi ise yerini daha uygun olan gram altın aldı’ diye konuştu.

 

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …