9 Ekim Çarşamba , 2024

Lokma Tatlısı , İftar Sofralarını Süslüyor

Erzincan’da Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı lokma, iftar sofralarına tat veriyor.

Erzincan’da Ramazan ayının vazgeçilmezi lokma tatlısı, tezgahlardaki yerini alarak Ramazan ayı süresince iftarda sofraları süslüyor.

Erzincan’da Ramazan aylarında en çok tercih edilen tatlılar arasında bulunan lokta tatlısı yapımı Ramazan ayı boyunca devam ediyor. Yapılışında su, un ve şekerin karışımıyla elde edilen lokma tatlısı Erzincanlı vatandaşların tercihleri arasında bulunuyor.  Hazırlanan lokma tatlılarında ustalar yoğun mesai harcıyor.

Erzincanlı vatandaşlar için Ramazan ayına özel lokma tatlısı yaptıklarını dile getiren 40 yıllık tatlı ustası Mustafa Erdoğan: ‘ Bu tatlıyı her zaman hazırlamayız. Özellikle Ramazan ayı geldiğinde vatandaşlar tarafından tercih edildiği için bizlerde hazırlayarak tezgahlarımıza koyuyoruz. Vatandaşların ilgisi de oluyor. Lokma tatlısının yapılışı ise su, un ve şeker karışımından yapıyoruz. İnce bir kıvama gelen hamuru dinlendiriyoruz. Yarım saat sonra yağa yavaşça döküyoruz. Ardından kızartarak çıtır hale getiriyoruz. Pişirdikten sonra şerbette 4 dakika kadar bekletiyoruz ve sonrasında müşterilerimize sunuyoruz’ diye konuştu.

Diğer Haber

Bitkisel Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli Anlatıldı

Haber: Muhammed Enes Sevilir Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce, Otlukbeli İlçesi Mahalle  ve köy …