29 Nisan Pazartesi , 2024

“Matematiğin Gözünden: IMAGINARY” Uluslararası Sergi Açıldı

üniversitede  sergilenen “Matematiğin gözünden: IMAGINARY Sergisi”, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik bölümünün katkılarıyla Üniversitenin ev sahipliğine gerçekleşti.

Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen serginin açılış törenine Erzincan Valisi Mehmet Makas, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk,  Üniversite Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Köksal, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Sergi açılışında konuşma yapan Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Özkan, serginin Üniversitemizde sergilenmesinde emeği geçen Dr. Öğr. Üyesi Nesrin Manav, Matematik ve Bilim Kulüp Bakanı Edanur Uslu, kulüp üyeleri, matematik bölümü akademisyen ve öğrencilere teşekkür etti.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Akın Levent  serginin, matematiğin öğretilmesine ve daha iyi anlaşılmasına faydalı olacağını belirterek serginin açılışında emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Matematik Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilmiş etkileşimli bir gezici sergisi olan “Matematiğin gözünden: IMAGINARY Sergisi”, çeşitli görsellerin, etkileşimli kurulumların, sanal gerçekliklerin, 3 boyutlu objelerin sunumları ve bunların cebirsel geometri ile tekillik teorisi içindeki teorik arka planlarının merak uyandırıcı bir şekilde ve anlaşılabilir düzeyde açıklanmasına amaçlamaktadır.

Dünya çapında 30 ülkede çok sayıda şehirde gösterilen ve halen gösterilmekte olan serginin bir kopyası, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Yalnızbağ Yerleşkesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi sergi salonunda 8 Nisan 2022 tarihine kadar sergilenecek.

Diğer Haber

Kadın Girişimcilere Eğitim Verildi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri, topluma hizmet …