Merkezi Sistem Sınavı Toplantıları Tamamlandı

Erzincan İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, 20 Haziran 2020 tarihinde yapılacak olan Merkezi Sistem Sınavları öncesinde ilçelerde yaptığı toplantıların sonuncusunu Kemaliye ve İliç’te gerçekleştirdi. İlçe ziyaretlerinde ilk olarak Kemaliye İlçe Kaymakamı Murat Atıcı ve İliç İlçe Kaymakamı Hicabi Aytemür’ü makamlarında ziyaret eden İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, yapacağı ilçe ziyareti ve Merkezi Sınava ilişkin bilgi paylaşımında bulundu.

Kaymakamlık ziyaretlerinden sonra İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, ilçelerde görev yapan İlçe Millî Eğitim Müdürü, Şube Müdürleri, Ortaokul Müdürleri ve Müdür yardımcıları ile birlikte sosyal mesafe kurallarına uygun olarak toplantılar yaptı.

İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, toplantılarda, İlçelerimizdeki okullarda eğitim gören öğrencilerin sekiz yıllık bir emeğin sonunda bu sınava gireceklerini, bu nedenle bu sınavın çok önemli olduğunu vurguladı.

Sınava kalan süre içerisinde öğretmenlerimizin özellikle öğrencilerine Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün sayfasında yayımlanan Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınava Yönelik Çalışma Sorularının üzerinde çalışma yapmalarını, konferans sistemi ile mutlaka öğrencilerimize çözdürmeleri gerektiğini belirtti.

Gün; “Yapılacak olan Merkezi Sınavın sorunsuz gerçekleşmesi için her türlü önlemin alınması, sınav merkezlerinin sınav gününden bir gün önce tüm okulların genel temizliği (özellikle sınıflar ve tuvaletler) su ve deterjan kullanılarak yaptırılmalıdır. Okullarda sık dokunulan yüzeylerin (kapı kolları, sıralar, masa yüzeyleri, merdiven tırabzanları gibi) temizliğine özellikle dikkat edilmelidir.  Adayların sınav yapılacağı okulun bahçesine girişleri sırasında sosyal mesafenin (en az 1 metre, 3-4 adım) korunmasını sağlayacak, yığılma oluşmasını engelleyecek önlemler alınmalıdır. Aday yakınları okul ve okul bahçesine alınmayacaktır. Mümkünse aday yakınlarının beklemesi için uygun bir alan gösterilebilir” diyerek sınava girecek olan öğrencilere sınav öncesinde ve sonrasında dağıtılacak olan maskelerin hazır olduğunu sınav günü tüm öğrencilere dağıtılacağını söyledi. Sınav merkezlerini gezerek soruların muhafaza edileceği güvenlik odalarında da incelemeler yapan Gün, “İlçelerimizin tamamında sınav öncesi toplantılar yaptım, sınav merkezlerini gezdim, il ve ilçelerimiz sınava hazır öğrencilerimize başarılar dilerim” dedi.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …