28 Mart Perşembe , 2024

Milletvekili Karaman, Gündemi Değerlendirdi

AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, basınla bir araya gelerek Erzincan gündemi değerlendirildi. Milletvekili Karaman yeni normalleşme süreci ve şehirde ki yatırımların durumları hakkında konuştu.

AK Parti Erzincan İl Başkanlığı tarafından bir basın toplantısı düzenlenerek Erzincan gündemi değerlendirildi. Gerçekleşen toplantıya AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci ve basın mensupları katıldı.

Gündeme ilişkin değerlendirme yapan AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman açıklamasında; “Bugün Türkiye’mizde ve Erzincan’ımızda gün mutlu başladı.  Gerçekten dünyamızı kasıp kavuran buhran ülkemizde ve şehrimizde biraz daha hafiflemesi dolayısıyla birçok kararlar alındı.

Hükümetimiz toplantı ve kontrollü iyileşme süreci başlatıldı. Bunun için bir araya gelmiş bulunuyoruz. İllerimiz 100 bin nüfusta düşen vaka sayısına göre biliyorsunuz sınıflandırıldı. Düşük riskli orta riskli yüksek riskli ve çok yüksek riskli iller olarak belirlendi. Bunların içerisinde ilimiz Erzincan orta riskli iller arasına girdi. Böylece hemen hemen açılmayan inşallah yer kalmayacak.  Bundan dolayı hem Erzincan halkına hem vatandaşlarımıza, hemşerilerimize teşekkür ediyorum.  Gerçekten dikkatli iller arasına girdik. Öyle diyoruz çünkü vatandaşlarımız kendisi pandemi kurallarına daha iyi uyuduğu için bizde kazançlı çıktık. Peki, neler olacak bu kazanç bize bir kere sokağa çıkma yasağı kısıtlamaların da detayları sonra konuşuruz. Kısıtlamalara uymak avantajlar getirecek. Cumartesi Pazar kısıtlamalar kalkıyor, okullarımız açılıyor. Artık bütün öğrencilerimiz hemen okullarına gidebilecekler bu da öğrencilerimiz açısından velilerimiz açından çok mutlu bir gün. Ayrıca üniversite ile de görüştüm. Rektörlüğümüz gelecek karar bekliyor.  Üniversitelerin açılması durumuna ilişkin kararlarda alınacak. Öğrencilerimize buradan başarılar diliyorum. Velilerimize kolay gelsin diyorum.

Dolayısıyla ve yeniden hayata başlamış gibi yeni bir güne başlıyoruz. Değerli kardeşlerim bizim için önemli olan konulardan birisi de gerçekten bu pandemi süresince hükümetimiz her ne kadar diğer ülkelere göre daha iyi yönetmiş olsa da gene de sıkıntılarımız var. Kapalı iş yerlerimiz var.  Dolayısıyla bu kapalı iş yerlerimizi işleten esnaf çalışanlar sıkıntı içindeydi. Böylece bugün sabahtan itibaren işyerlerimizde açıyor. Nereler açılıyor lokantalar açılıyor, nikâh salonları açılıyor, kafeteryalar açılıyor hemen hemen açılmayan iş yeri şu anda yok. Kahvelerde oyun oynamak yasak kahveler açık oyun oynamak için izin verilemedi.  Ayrıca tabii düğünlere de başlayacağız. İnşallah gençlerimiz daha rahat ortamlarda evlilikler yapacak.  Böylece bu konularla ilgili Erzincan tekrar halkımıza teşekkür ediyoruz. Ama bir şey hatırlatmak istiyorum o da yani bu bitmedi. Hepimizde maske mesafe ve temizlik kurallarına uymaya daha fazla devam edeceğiz. İyi oldu Erzincan halkı dikkat ettiği için bu konulara şu anda açıldı. Ama dikkat etmezsek yeniden çok yüksek iller girersek yeniden daha sıkıntılı günler gelebilir. Onun için hepimiz her yerde her zaman maske mesafe ve temizlik kurallarına uyalım. İşletme sahipleri ile hem bir gün önce hem de dün toplantılar yaptık. Oda başkanı yöneticileriyle hakikaten onlar da çok arzuluyorlardı. Artık açılsın 1 yıldır yaklaşık iş yerleriniz kapalı ve biz sıkıntı çekiyoruz. Aslında özledik de onlarla epeyce bir sohbet ettik ve bugün mutlu olduklarını söylediler. Onlar için de hayırlı olsun diyorum.

Erzincan’a Önemli Bir Yatırım Daha

Besi Organize Sanayi onayladı. Şimdi Pandemi’den besi organize sanayine nereden geçtik. Çünkü hakikaten Erzincan’ın gelişmesi de bir yandan devam etmesi lazım. Onun için besi Organize Sanayi Bölgesi Yalnızbağ Mahallesi sınırları içerisinde kurulacak. Olan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi 1300 dönüm civarında bu Besi Organize Sanayi Bölgesi’nin planları bakanlıkça onaylandı. Şu anda altyapılarını yapımı için projeler devam ediyor. Altyapıları çok kısa zamanda ya bir ay içerisinde projeler bitecek. Altyapılar tamamlanacak ve bizim hedefimiz bu sene Organize Sanayi şehrimize kazandırmak. Burada 120 civarında müracaat var. Ben burada hayvancılık yapacağım diye müracaatı var ama 95 tane çıkacak. Bunlar isteyen herkese belirli şartlar içerisinde dağıtılacak. Ancak daha da genişlerse genişleme alanları olan bir yer seçtik biliyorsunuz. Bu Erzincan Trabzon hızlı treni projesi o bölgeden geçiyorsa onu da öteledik.  Bir ay değil uğraştık.  5 yıllık bir çalışma ürünü dolayısıyla bu günlerde geçen hafta onaylandı onun da müjdesini vermek istiyorum.  Elbette bu çalışmalar içerisinde çalışmalar yapılırken eleştirilerde olabilecek. Bu eleştirilerle ilgili de şunu söylemek istiyorum.  Tarım bakanlığı tam 5 yıldır defalarca bu ya geldi gitti. Erzincan’a en uygun bu genişlikte arazi orada bulabildik.  Orada bulabildiği için bu proje buraya yapıldı ve de şimdi ikinci bir Organize Sanayi daha oldu biliyorsunuz. Bu Organize Sanayi Bölgesi Erzincan için çok önemli. Organize sanayi bölgesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Şu anda birçok yeni fabrikalar kuruldu. Tekstil fabrikası kuruldu. Onların yatırımlarını kolaylaştırmak için biz de uğraşıyoruz. Her geldiğimizde Organize Sanayi bölgesine mutlaka uğramaya çalışıyoruz. Onları bir problemleri varsa onların dertlerini gidermeye çalışıyoruz. Şu anda 2000 civarında eleman çalışıyor ve artış var. Pandemi şartlarına rağmen” dedi.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …