28 Mart Perşembe , 2024

Müftü Çetin’den Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş’ın Ziyareti Değerlendirmesi

Haber: Eren Varlı

Erzincan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, hafta sonu gerçekleştirilen programları değerlendirerek Erzincan halkına göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür etti. Geçtiğimiz günlerde bazı incelemelerde bulunmak ve programlara katılmak üzere Erzincan’a gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Hafızlık Belge Töreni ve Kur’an ziyafeti gibi bir takım programlara katılmıştı. Yoğun katılımların yaşandığı programlarda duyulan memnuniyeti dile getiren İl Müftüsü Çetin, açıklamalarda bulundu.

Erzincan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, programlara katılımlardan dolay Erzincan halkına teşekkür ederek konuşmasında şunlara yer verdi; “herkes bir istikamete yöneldiğinde güzel sonuçlanır. Burada bütün Erzincanlıların programı benimsediğini görülmekte. İlk olarak Gençlik buluşmasından bahsedeceğim. Bin 200 gencimiz başkanımızla programda buluştu. Gençlerimiz programda sonuna kadar başkanımızı dinlediler. Sonrasında Erzincan’ımızın sivil toplum örgütleri, iş adamları, kanaat önderleri ile başkanımızı buluşturduk. Sabah namazı programımızda güzel geçti. Cemi Kebir de düzenlenen programa vatandaşlarımızın yoğun katılımı bizleri memnun etti. Sonrasında yıllardır izlemini çektiğimiz ve 3 yıldır inşaatı süren Piri Sami Kuran Kursu İlim Araştırma Merkezi açıldı. Orada bir taraftan hafızlarımız tekrar hafızlıklarını yenilirken bir taraftan temel dini bilgileri alacak eğitim görecekler. Öğrencilerimizi ve imamlarımız burada faydalanacaklardır.

Erzincanlı vatandaşlarımıza ayrıca her iki hafızlık merasiminde bize gösterdikleri teveccühten dolayı teşekkür ediyorum. Erzincan’ın merkezinde ki Müftülük Salonumuz dolmuştu. Programız yoğun katılım içinde geçti. 46 kız öğrencimiz hafızlık  merasimine katıldı. Terzi Baba Caminde 61 erkek öğrencimizin merasimi vardı. Erzincanlılar bize teveccüh gösterdikleri sürece din hizmetine biz daha fazlasını vermeye hazırız. Yeni nesil öğrencilerimizle sayılarını arttırarak  Erzincan halkının manevi hayatına, ilim dünyasına bir katkıda biz yapmak istiyoruz” dedi.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …