Muharrem Ayı Oruç Açma Programı Düzenlendi

Muharrem ayı dolayısıyla Erzincan Valiliği tarafından düzenlenen Oruç Açma programı Erzincan  protokolü ve Alevi Dedelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Düzenlenen Oruç  Açma programına Erzincan Valisi  Mehmet Makas, 3. Ordu Komutanı Korgeneral  Yavuz Türkgenci, Erzincan  Milletvekilleri Süleyman Karaman ve  Burhan Çakır, 3’üncü Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Halil Odabaş, Erzincan Eski Milletvekili Sebahattin Karakelle, vali yardımcıları Hüseyin Remzi Konak ve Mehmet Deniz Arabacı, Erzincan İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, Erzincan İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Erzincan  kanaat önderlerinden Muhammed Nayir Hoca, Alevi Dedeleri Ahmet Uğurlu ve Ali Rıza Uğurlu, siyasi partilerin il temsilcileri, Erzincan’da ki Alevi ve Bektaşi Derneklerin yöneticiler ile Cemevlerinin Dedeleri ve misafirler katıldı.

Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen programa katılan misafirleri masalarında ziyaret eden Vali Makas, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Ali Rıza Uğurlu Dede’nin yaptığı duanın ardından oruçlar açıldı. Program daha sonra, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Milletvekilleri Burhan Çakır, Süleyman Karaman ve Ahmet Uğurlu Dede’nin konuşmaları ile devam etti. Birlik ve beraberliğin en güzel tablosunun bu iftar programında sergilendiğinin altını çizen konuşmacılar, oruç açma programını tertibinden dolayı Vali Mehmet Makas’a teşekkür ettiler.Ardından konuşan Vali Mehmet Makas, programa katılımlarından dolayı tüm katılımcılara teşekkür ederek, “Rabbim birliğimizi dirliğimizi bozmasın” temennisinde bulundu.

Konuşmasını sürdüren Vali Makas, “Matem ayındayız. Hz. Hüseyin efendimizin şehit edildiği Kerbelanın yıldönümündeyiz. Allah bir daha ümmete ve millete böyle acılar yaşatmasın. Bu birlik ve beraberliğimiz daim olduğu sürece inanıyorum ki dünya coğrafyasına adaleti yayacak olan bizleriz. Allah kanaat önderlerimizi başımızdan eksik etmesin, onlar bizim için birer kutup yıldızı, yol göstericilerimizdir.  Bu mübarek günde sizlerle bir arada olmak çok güzel. Bugün siz değerli canlarla buluştuk, lokmamızı paylaştık.  Rabbim oruçlarımızı kabul, kardeşliğimizi daim eylesin inşallah” dedi.

Konuşmaların ardından Muhammed Nayir Hoca ve Ali Rıza Uğurlu Dede tarafından yapılan dualar ile Oruç Açma Programı son buldu.

Diğer Haber

Erzincan Belediyesi ve KUDAKA arasında ulaşım için teknik destek projesi imzalandı

Erzincan Belediyesi ile KUDAKA arasında Dörtyol mevcut durum analizi ve ulaşım senaryolarının oluşturulması teknik destek …