“Muharrem Ayı’nın Huzur, Sağlık ve Bereket Getirmesini Diliyoruz”

AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Muharrem Ayı ve Hicri Yılbaşı dolayısıyla bir mesaj yayımladılar.

Erzincan Milletvekilleri mesajlarında, Hicri yılbaşı ile başlayan yeni yılın İslam âleminde ve dünyada süregelen pandeminin dinmesine vesile olmasını isteyerek, sağlık, huzur, barış ve mutluluk içerisinde geçmesini dilediler.

Erzincan Milletvekilleri: “09 Ağustos Pazartesi günü 1 Muharrem 1443. hicri yılıdır. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) Mekke’den Medine’ye hicreti esas alınarak Hz. Ömer döneminde hicri takvim uygulaması başlamış ve muharrem ayının özelliklerinden dolayı muharrem ayı hicri birinci ay olarak kabul edilmiştir. İnsanlığa barış, huzur ve mutluluk sunmak üzere gönderilmiş olan yüce dinimiz İslami tebliğle görevlendirilen sevgili peygamberimiz ve O’na inananlar Mekke’de zulme, haksızlığa, hakarete, baskıya ve işkenceye maruz kalmışlardı. Vahye dayalı bir ümmet bilinci oluşturabilmek amacıyla Mekke’deki Müslümanlar tüm zorluk ve baskılara rağmen zihinlerde ve kalplerde gerçek manada hicreti oluşturduktan sonra Habeşistan’a, Taif’e ve ardından da Medine’ ye hicret etmişlerdir. Bu sene 09 Ağustos Pazartesi günü Muharrem ayının birinci günü olup, Peygamberimizin Medine’ye hicretinin 1443’üncü yıldönümüdür. İslam tarihinde ve Peygamberimiz (sav)’in hayatındaki en önemli olaylardan biri hiç şüphesiz hicret olayıdır.

Asrın getirdiği sıkıntı ve problemlerle kararan kalplerimizi, hicretle başlayan ve yeşeren insani ve İslami değerlerle yeniden ihya edelim. Peygamberimiz (S.A.V.)’in ‘Hakiki hicret kötülükleri terk etmektir’ hadisini hatırlayarak gerçek hicretin; tüm haramlardan uzaklaşarak sevgi ve ibadetle bütünleşen samimi ve şuurlu bir kullukta olduğunu unutmayalım. Bu vesileyle hicri yılbaşının ve Muharrem ayının başta değerli hemşehrilerimiz olmak üzere, bütün İslam âlemine ilahi huzur, sağlık ve bereket getirmesini diliyoruz. Yüce Allah’tan Alevi vatandaşlarımızın tuttukları muharrem oruçlarının kabul olmasını niyaz ediyoruz” dedi.

Diğer Haber

Bereketli bir sezon için üreticiyle el ele

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik elemanlarınca …