28 Mart Perşembe , 2024

Refahiye’de Cem Evi Temeli Atıldı

Refahiye İlçe Merkezinde Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Refahiye Şubesi Ve Cemevi’nin temel atma töreni gerçekleşti.

Düzenlenen törene Erzincan Valisi Mehmet Makas’ın yanı sıra hayırsever işadamı Turan Araz, Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Refahiye Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Refahiye Belediye Başkanı Çakmak Paçacı, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Erzincanlı hayırsever işadamı Turan Araz tarafından yaptırılan Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı, Refahiye Şubesi ve Cemevi’nin temel atma töreninde yapılan konuşmalarda alevisiyle sunnisiyle Anadolu insanının birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığının altı çizildi.

Düzenlenen törende son olarak konuşan Vali Mehmet Makas, tüm Erzincanlılar adına hayırsever işadamı Turan Araz’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında; “Erzincan halkının kardeşliğine, birliğine ve beraberliğine hizmet edecek olan Refahiye Cemevi’nin hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunarak; “Erzincan birliğin ve dirliğin kentidir, Erzincan’da Sunnisi, Alevisi, Kürdü, Türkü kardeştir. Etle tırnak gibidir ve bu böyle ilelebet devam edecektir. Yeter ki birbirimizi sevelim, diyaloğa açık olalım, birbirimizin derdi ile dertlenelim. Zaten etle tırnak gibi olmuşuz, oyunlara gelmeyelim” dedi.

Konuşmaların ardından dualar ve kurban kesimi eşliğinde protokol heyeti tarafından cemevi inşaatının temel atıldı.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …