Refahiye’de Koronavirüs Tedbirleri

Erzincan Refahiye İlçe Belediyesi Koronavirüs (COVİD-19) ile mücadele kapsamında çeşitli önlemler alarak belediye kiracısı olan iş yerlerinden kira almama kararı aldı. Refahiye Belediyesi tedbirler kapsamında ayrıca ilçe merkezinde cadde ve sokaklara el dezenfekte istasyonları kurdu.

Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Refahiye Belediye Başkanı Çakmak Paçacı; “Koronavirüs (COVİD-19) ile mücadele kapsamında, İçişleri Bakanlığınca 16 Mart 2020 tarihinde yayınlanan genelge ile 1593 sayılı Kanun gereğince umuma açık işyerleriyle ilgili bazı tedbirler getirilmiştir.

Koranavirüs (COVİD-19) salgını nedeni ile Belediyemiz tarafından halkımızın yoğun olarak bulunduğu cadde ve sokaklara el dezenfekte istasyonu kurulmuştur. Halkımızın bu konuda hassasiyet göstermesini rica ediyoruz.

Genelgeye göre belediyelerce, korona virüs önlemleri kapsamında geçici olarak faaliyetleri durdurulan iş yerlerine, bu süre boyunca kira bedeli tahakkuk ettirilmeyecek. Bu tedbirler kapsamında mülkiyeti belediyemize ait işyerlerinde kiracı olarak faaliyetleri geçici bir süreliğine durdurulan işyerleri iş yapamaz duruma gelmişler, dolayısıyla ekonomik sorunlarla karşı karşıya kalmışlardır.

Gün, tüm dünyayı saran ve küresel bir salgın haline gelen korona virüs ile birlikte mücadele etme ve dayanışma örneği gösterme günüdür. Refahiye Belediyesi olarak biz de belediyemizde kiracımız olan esnafımızın zor durumda yanında olmak ve ekonomik sıkıntılarını bir nebze olsun rahatlatmak adına faaliyette bulunmadıkları bu süre zarfında kira tahakkuklarının durdurulması yönünde karar aldık. Esnafımızın ve halkımızın olmaya devam edeceği” dedi.

Diğer Haber

Sınav Günü Gürültü Kirliliği Yapılmaması Yönünde Uyarı

Erzincan Valiliğinden yazılı bir açıklama yapılarak bu hafta sonu yapılacak olan ‘‘Akademik Personel ve Lisansüstü …