28 Mart Perşembe , 2024

Rektör Levent, “EJERCongress 2021” Kongresine Katıldı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Aksaray Üniversitesi ile Anı Yayıncılığın düzenlediği “EJERCongress 2021: Dijital Çağda Eğitim: Öğrenme, Öğretme ve Araştırma” temalı kongrede panalist olarak yer aldı.

Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin’in moderatörlüğünü yaptığı “EJERCongress 2021’ Kongresi: “Dijital Çağda Üniversiteleri Yönetmek” adlı Rektörler paneline Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Levent Yılmaz katıldı.

Panelde katılımcı rektörler, teknolojinin gelişimi ile birlikte eğitimde de birtakım yenilikler yaşanmaya başladığı ve son zamanlarda yaşanan küresel salgınla birlikte üniversitelerin dijital çağa daha çok ihtiyaç duyduğu bir döneme geçmesi ve üniversitelerin bu dönemde yaptığı çalışmalara değindi.  Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent de konuşmasında dünyada yaşanan küresel salgın ile birlikte eğitim ve öğretim de adaptasyon sorunları yaşandığını dile getirerek, eğitim ve öğretimde yeni gelişmeler ve değişimler yaşandığını belirtti.  Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi olarak bu zorlu süreçte önemli çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Rektör Levent; “pandemi döneminde dijitalleşmenin mecburiyetini derinden hissettik.  Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimizin (UZEM)’in donanımlı altyapısı ve tecrübeli kadrosuyla YÖK’ün başlatmış olduğu uzaktan eğitimi başarılı bir şekilde yürüttük” dedi.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …