Scanning QR code with mobile smart phone. Isolated on white.

Tanıklara Karekodlu Bilgilendirme Yapılmaya Başlandı

Adalet Bakanlığınca hayata geçirilen uygulama ile adaletin tecellisine doğrudan etki eden tanıkların, tanık davetiyelerine tanımlanan karekod yardımıyla merak ettikleri birçok soruya cevap bulabilecekleri ‘Tanık Bilgilendirme Broşürü’ne daha hızlı ve kolayca erişebilmeleri sağlandı.
Yargı Reformu Stratejisi kapsamında güven veren ve erişebilir bir adalet sistemine yönelik yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Yargılamalarda maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasında önemli bir unsur olan tanıkların bildiklerini doğru ve tarafsız şekilde anlatmaları, adaletin tecelli edebilmesinin önemli basamaklarından birini oluşturuyor. Çağrı kâğıdı (davetiye) ile adliyelere gelen tanıkların adli sürecin aşamaları, hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirilmelerine yönelik hazırlanan ‘Tanık Bilgilendirme Broşürü’ tanıkların sıklıkla merak ettiği sorulara sade ve anlaşılır bir dille cevap veriyor. Broşür tanıkların ön bilgi alabilecekleri bir bilgilendirme metni olarak dikkat çekiyor.

TANIK BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ, KAREKOD TANIMLAMASI İLE TÜM ÇAĞRI KÂĞITLARINDA YER ALIYOR

Adalet Bakanlığınca hayata geçirilen uygulama, tanıkların, tanık davetiyelerine tanımlanan karekod yardımıyla ‘Tanık Bilgilendirme Broşürü’ne daha hızlı ve kolayca erişebilmelerine imkân sağlıyor. Adli sürece dâhil olan tanıkların sahip oldukları hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirilmelerini amaçlayan broşüre, tanık davetiyelerine tanımlanan karekodun cep telefonundan okutulması ile kolayca ulaşılabiliyor. Uygulama ile tanıkların adli sürece dâhil olmak konusundaki çekincelerinin giderilmesi ve sürece daha etkin katılmaları hedefleniyor.

TANIK BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜNE ULAŞMAK İÇİN, DAVETİYEDE BULUNAN KAREKODUNUN OKUTULMASI YETERLİ OLACAK

Çağrı kâğıdında yer alan karekodun cep telefonu ile okutulması yoluyla tanık bilgilendirme broşürüne hızlı ve kolay erişim sağlanabiliyor. Bu uygulama sayesinde tanıklar hangi haklara sahip olduklarını, hangi yükümlüklerinin bulunduğunu ve ne yapmaları gerektiğini sade ve yalın bir anlatımla öğrenebiliyor.

Diğer Haber

Bereketli bir sezon için üreticiyle el ele

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik elemanlarınca …