28 Mart Perşembe , 2024

TKDK’dan 3 Milyon 560 Bin Liralık Destek

Erzincan’da soğuk süt zincirinde kalite ve kapasitenin artırılması maksadıyla Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine hibe edilen araçların anahtar teslim töreni gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından hibe edilen Erzincan Valiliği önünde gerçekleştirilen anahtar teslim törenine Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Genel Meclis Başkanı Bekir Yıldız, Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği başkanı Faruk Günay, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum müdürleri ve çiftçiler katıldı.

Proje kapsamında, 1 adet 12 tonluk Mercedes kamyon, 10 adet Ford pikap, Refahiye ilçesi süt toplama merkezine: 1 adet 3 tonluk, 1 adet 2 tonluk süt soğutma tankı, Tercan ilçesi süt toplama merkezine: 1adet 5 tonluk,1adet 3 tonluk süt soğutma kazanı ve Erzincan merkez süt toplama merkezine: 11 adet 1 tonluk araç üstü krom tank, 2 adet 5 tonluk süt soğutma tankı alındı.

Proje hakkında bilgi veren Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği başkanı Faruk Günay, “Tarım ve Orman Bakanlığının IPARD kapsamında yapmış olduğumuz projenin toplam maliyeti 3 milyon 560 bin TL. Yüzde 50 hibe olup 1 adet 12 tonluk kamyon, 10 adet pikap ve 17 parça soğutma tankından ibarettir. Erzincan çiftçisi için çalışmaya devam etmekteyiz. Bu Erzincan için yapılan bir iş. Süt toplama da araç filomuzu yenilemiş olduk. Tüm Erzincan’a hayırlı olsun” dedi.

Erzincan’a katkı sağlayacaktır

Daha sonra konuşmalarını yapan Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, “Devletimizin milletimize yapmış olduğu bu destek ile bir aradayız. Bir devletin milli savunması ne kadar önemli ise tarım da o kadar önemlidir. Bugün burada yapılan bu destek Erzincan’a katkı sağlayacaktır. 3 milyondan fazla bir destek hakikaten üreticilerimizin yüzünü güldürecektir. Hükümetimiz döneminde tarım desteklemeleri 30 kat artmıştır. Bu mana da Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanlığı döneminde katkı sağlayan Binali Yıldırım’a, Valimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

Tarım bakanlığımız son zamanlarda çok büyük destekler veriyor

Erzincan’da sütün taşınmasının daha kaliteli olması için alınan araçların teslimindeyiz diyerek konuşmasını yapan Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman ise konuşmasının devamında, “Erzincan gerçekte tarım, hayvancılık ve turizm ile kalkınacak bir il. Hükümetimiz tarıma çok büyük destekler veriyor. Burada damızlık sığır yetiştirmek içinde büyük bir yatırım yapıldı. 13 milyon TL değerinde bir yatırım yapıldı. Şimdi de bu araçların teslimini gerçekleştireceğiz. Köylümüzün üretimini yaptığı sütü araçlarımız çok kaliteli bir şekilde ilçelerden taşıyıp merkeze getirilecek ve bunlar süt ürünleri olarak değerlendirilecek. Tarım bakanlığımız son zamanlarda çok büyük destekler veriyor. TKDK, Tarım ve Orman İl Müdürümüze, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine teşekkür ederiz. Bu projelerde ve desteklemelerde emeği olan Cumhurbaşkanımıza, son Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Valimize, Belediye başkanımıza teşekkür ederim. İnşallah bu yatırımlar Erzincan için hayırlı olur” dedi.

Üretmekten başka çaremiz yok

Son olarak konuşmalarını yapan Erzincan Valisi Mehmet Makas, “Bugün Tarımsal kalkınma ve Destekleme Kurumu, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde bir kuruluş. Bu kurumumuz tarafından verilen yüzde 50 – 60 hibe kapsamında soğuk süt zincirinin sağlanması, hem kalitenin hem de kapasitenin artırılması için alınan araçların teslimini yapacağız. Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine yapılacak bu teslimler. Biz birliğimizin ve üreticilerimizin her zaman yanında olduk. Sadece bugün TAPDK üzerinden değil geçen sene de İl Özel İdaresi üzerinden 150 adet süt toplama tankı dağıtılıyor. Yine bir adette süt toplama tankeri birliğe teslim ediliyor. Erzincan’ımızın lokomotif sektörü tarım ve hayvancılık, diğer sektör turizm. Her iki sektör içinde bu sene bereketli bir dönem yaşıyoruz. Dün Ergan dağımızın açılışını yaptık. Bu bizim için bir berekettir. Diğer taraftan en önemli lokomotif sektörümüz tarım ve hayvancılık. Tarım ve hayvancılık içinde bugün burada bir adet tanker ve 10 adet pikap, 17 adette bir kısmı krom olan kazan ve tanker teslimlerini yapacağız. İnanıyorum ki Erzincan her şeyin en güzeline layık. Elbette ülkemiz bir kalkınma hamlesi içindedir. Üretmekten başka çaremiz yok. Erzincan olarak da 81 vilayet içinde biz bu katkıyı en iyi şekilde vereceğimize inanıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Genel Meclis Başkanı Bekir Yıldız araç anahtarlarını Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği başkanı Faruk Günay’a anahtarları teslim ettiler.  Anahtar teslim töreni toplu toplu fotoğraf çekimi sonrası katılımcıların araçlara binerek yapmış oldukları konvoy ile sona erdi.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …