“Tüm Kahramanlarını Rahmet, Minnet ve Şükranla Anıyorum”

Erzincan Valisi Sayın Ali Arslantaş, İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Vali Arslantaş mesajında;  “Milletimizi aynı istikamet etrafında birleştiren, hürriyetimizin ve istikbalimizin simgesi olan İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilişinin 98. yıldönümünü büyük bir gururla kutluyoruz.

Ezelden beri hür yaşamış ve ilelebet hür yaşayacak aziz milletimizin tarihini, kültürünü, kutsallarını ve değerlerini çok iyi bilen Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşını yazarak Kurtuluş Savaşı’nda verilen destansı mücadeleyi en iyi şekilde anlatmış, milletimizin duygu ve düşüncelerine tercüman olmuştur. İstiklal Şairimiz, halkımızın hissiyatını, gönül ve ruh dünyasını, öylesine çarpıcı, öylesine güzel ifade etmiştir ki, bu eşsiz eser onun kaleminden çıkıp, Milli Mücadelenin en zor döneminde, milletimizin yeniden dirilişine ve şahlanışına vesile olmuştur.

İşte milletimizi kurtuluşa götüren, cesaret ve moral aşılayan, imandan vatan sevgisine, medeniyet birikimimizden hasletlerimize kadar, her kelimesiyle bizi anlatan İstiklal Marşımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu kutsal vatan toprakları üzerinde ilelebet yankılanmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” duasını yineleyerek, bu anlamlı gün vesilesiyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u ve Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Diğer Haber

Bereketli bir sezon için üreticiyle el ele

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik elemanlarınca …