Türkiye Alp Disiplini A Grubu Yarışları Ergan’da

Ergan Kayak Merkezi 2021 sezonunda da Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Alp disiplini A grubu eleme yarışlarına ev sahipliği yapıyor. Yarışmalar 11 ilden toplamda 221 sporcunun katılımıyla sürüyor.

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Alp disiplini A grubu eleme yarışları Ergan Kayak Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşiyor. 2 gün sürecek ve bugün tamamlanacak yarışlarda dereceye giren sporcular liglere katılmaya hak kazanacak.

Ergan Kayak Merkezi’nde kar kalınlığının yeterli seviyeye ulaşmasıyla sezon geçtiğimiz günlerde açıldı. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye geneli eleme yarışlarına Erzincan Ergan Kayak Merkezi ev sahipliği yapıyor. Yarışmalarda kayakçılar en iyi derece için ter döküyorlar. Yarışmalara 11 ilden toplamda 221 sporcu katılım sağladı.

Erzincan’ın bir yarış merkezi olmakta iddialı olduğunu söyleyen ve uluslararası yapılan kayak yarışlarına talip olacağını açıklayan Türkiye Kayak Federasyonu Erzincan İl Temsilcisi Bülent Demirel; “Erzincan ilimizde bugün Ergan Dağı Kayak Tesislerinde Türkiye A grubu elemeleri yapılıyor. U-12, U-14, U-16, U-18 ve büyükler kategorilerinde bugün ve yarın yarışlar yapılacak. Türkiye’den yaklaşık 11 ilden 221 sporcuyu davet ettik, bugün ve yarın onları ağırlamaya devam edeceğiz. Bilindiği üzere geçen sene de Erzincan’da 6 tane ulusal anlamda yarış yapılmıştı. Bu yarışlar da bu senenin ilk Türkiye çapında ki yarışı. Erzincan bir yarış merkezi olmakta iddialı. Bu manada da Türkiye Kayak Federasyonu’nun yarışları burada düzenlemesinden de güç alıyoruz. İlerleyen zamanlarda bu tecrübeyi edindikten sonra uluslararası yarışlara talipli olacağız” dedi.

İki gün sürecek olan yarışlarda dereceye giren sporcular, Türkiye şampiyonasında bir üst ligde yarışmaya hak kazanacak. Organizasyona katılan sporcuların kazananları yarışma sonunda belli olacak.

Diğer Haber

Bereketli bir sezon için üreticiyle el ele

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik elemanlarınca …