28 Mart Perşembe , 2024

Vali Arslantaş, “Regaib Kandili’ni Tebrik Ediyorum”

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Regaib Kandili ve Üç Aylar münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Vali Arslantaş mesajında; “Maneviyat ve huzur dolu mübarek günlerin başlangıcı olan, içerisinde kutlu gecelerimizin, kandillerimizin ve Ramazan ayının olduğu mübarek üç aylara kavuşmanın heyecanını yaşıyoruz.
İdrak edeceğimiz üç aylar ve mübarek geceler, öncelikle Rabbimize, ailemize, komşularımıza ve toplumumuza karşı görev ve sorumluluklarımızı hatırlatmalı, hatalarımızdan ve günahlarımızdan tövbe etmemize vesile olmalıdır. Bu özel gün ve geceler, yanlışlarımızın farkına varıp doğruya, güzele, iyiye yönelebildiğimiz ölçüde, bizim için huzurlu, kazançlı ve bereketli zaman dilimlerine dönüşecektir.
Bu mübarek günlerin ve gecelerin hatırına aramızdaki kırgınlıkları ve küskünlükleri ortadan kaldırarak, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına,  ülkemizin ve insanımızın huzuru, mutluluğu, birlik ve beraberliğinin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret etmeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle Erzincanlı hemşehrilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin mübarek üç aylarını ve 07 Mart Perşembe gününü 08 Mart Cuma gününe bağlayan gece idrak edeceğimiz Regaib Kandili’ni tebrik ediyorum. Üç ayların gelişiyle birlikte gönüllerimizi huzura kavuşturan rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin, ülkemizden başlayarak tüm insanlığı kuşatmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …