Vali Makas’tan Muhtarlar Günü Kutlaması

Erzincan Valisi Mehmet Makas, Muhtarlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.  Vali Makas mesajında;  “Ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi, 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu köklü müessese, millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktayı temsil etmektedir.

Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Altyapı çalışmalarından nüfus hizmetlerine, asayiş olaylarından eğitim öğretime kadar vatandaşa hizmet yolunda muhtarlarımızın üstlendikleri bu misyon ehemmiyetini ilk günkü gibi muhafaza etmektedir.

Mevcut her türlü sorunun çözümünde ve taleplerin yerine getirilmesinde ter akıtan, vatandaşın derdiyle dertlenen, her türlü şer odaklarına karşı daima devletinin yanında yer alan muhtarlarımız, devletimizin büyük bir başarı ile sürdürdüğü koronavirüs salgını sürecinde de gerek Vefa Sosyal Destek Gruplarında gerek filyasyon ekiplerinin çalışmalarında ve gerekse de mahalle denetim ekipleri ile birlikte yaptıkları fedakâr çalışmalarla her türlü takdiri hak etmektedirler. Bu bağlamda bizlerde, sıkça gerçekleştirdiğimiz toplantı ve ziyaretlerimizde talep ve beklentilerini dinleyip, çözüm yolları üretmeye gayret gösterdiğimiz muhtarlarımıza bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, vatandaşlarımızın sıkıntı ve taleplerini rahatlıkla ilettikleri, her türlü üzüntüde ve sevinçte kapısını gönül rahatlığıyla çaldığı bir makamda görev yapan tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü  kutluyor, ebediyete intikal eden muhtarlarımıza Allah’tan rahmet, görevde olanlara çalışmalarında üstün başarılar diliyorum” dedi.

Diğer Haber

Bereketli bir sezon için üreticiyle el ele

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik elemanlarınca …