Vatandaş Kendi Üretimini Kendisi Yapmaya Başladı

Erzincan’da vatandaşlar sebze fiyatlarının artmasının ardından, kendi sebzesini yetiştirmek için tohumcuların ve fide satıcıların  yolunu tutuyor.

Vatandaşlar sebze ve meyveden artan fiyatları görünce bahar ayının gelmesiyle birlikle balkon , bahçe demeyip ekip üretmek için fide satıcılarına akın ediyor. Kendi domates, salatalık ve biberini yetiştirmek için kendilerince artan pahalılığa çözüm buluyor.

Pazarda sebze ve meyve fiyatlarının artmasından sonra vatandaşlar da kendilerince çözüm üretmeye koyuldu. Bahar ayının gelmesi ve sıcakların artmasıyla birlikte vatandaş tohumcuların yolunu tutuyor.

Erzincan Buğday Meydanında kurulan pazarda, bir yandan tezgahlarda vatandaşlar sebze ve meyve fiyatlarına bakarak tane tane alış veriş yaparken , öte yandan fide satışlarına yönelerek artan hayat pahalılığı karşısında üretim yaparak mutfağını kazançlı çıkartmaya çalışıyor.

Bu yıl sebze fiyatlarında artışla birlikte bahçe tarla demeden kendi sebzesini yetiştirmek isteyen vatandaşlar sebze fidesi ve tohumuna büyük ilgi gösteriyor. Fide satıcıları ise, satışların şimdilik iyi olduğunu dile getirdiler. Vatandaş kendisi ekip üretmek istiyor sebzeyi daha ucuza tüketmek içinde fidelere yöneliyor ifadelerine yer verdiler. Fide ve tohum ekim zamanı olan Nisan ayında vatandaşlar Pazar tezgahları kadar tohumcuların ve fidecilerin de yolunu tutuyor.

Öte yandan pazarda sebze fiyatklerı ise şu şekilde: Domates 12.5 tl , salatalık 12.5 tl , çeri domates 20 tl , kıvırcık ve marul 10 tl , 1adet  karnıbahar 10 tl , patlıcan 15 tl , biber 15 tl , kabak 10 tl

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …