Yardımcı Kaynak Kitapların Dağıtımına Başlanıldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin istifadesine sunulan yardımcı kaynak desteği olan kitapların dağıtımı İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün’ün katılımları başladı.

Kaynak kitapların dağıtımında bir açıklama yapan İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, “Bakanlığımız tarafından 2003-2004 öğretim yılında başlatılan ücretsiz ders kitabı 19 yıldır devam etmekte. Bu süre zarfında 7.590.649 adet ücretsiz ders kitabını ilimizde öğrenim gören öğrencilere ulaştırdı.

  1. Millî Eğitim Şurasında öne çıkan başlıklardan biri okullaşma oranı ve eğitimde fırsat eşitliği. Bakanlığımızca merkezî sistem sınavları ile protokollü sınavlara yönelik soru hazırlama çalışmaları sürdürülmektedir. Sınavlara hazırlık sürecinde öğrencilerimizin derslerine katkı sağlamak amacıyla çeşitli sınıf düzeylerinde beceri temelli sorular, örnek sorular ve çalışma soruları da hazırlanarak öğrencilerimizin kullanımlarına sunulmaktadır. Bakanlığımıza bağlı okullarda öğrenimlerini sürdüren öğrencilerimizin istifadelerine sunulacak kitaplarla salgın süreci nedeniyle oluşan öğrenme kayıplarının tespit edilerek değerlendirilmesi ve değerlendirme sonucuna göre eylem planlarının geliştirilmesi, hazırlanan beceri temelli sorular, örnek sorular ve çalışma soruları ile öğrencilerimizin akademik becerilerinin gelişimlerinin desteklenmesi, tüm öğrencilerimize eşit öğrenme fırsatları sunulması, yardımcı kaynaklara erişimin kolaylaştırılması ve kaynak çeşitliliğinin artırılması, Bakanlığımızca benimsenen ölçme ve değerlendirme politikalarına ilişkin öğretmen, öğrenci, veli ve diğer tüm paydaşlarda farkındalık oluşturulmasına yönelik 2. sınıftan 12. sınıfa kadar bulunan öğrenci ve öğretmen sayısında beceri temelli testler, tekrar testleri, sözel ve sayısal çalışma kitapları baskı ve dağıtımı yapılmaktadır. İlimize de 48.560 adet yardımcı kaynak kitap gelmiş olup, bugün dağıtımına başladık. Bu kaynaklar her ayın ilk haftası yardimcikaynaklar.meb.gov.tr adresinde dijital olarak yayınlanmakta olup, bu kaynaklar matbu olarak da öğrencilerimizin istifadesine sunulmaktadır” dedi.

Diğer Haber

Bereketli bir sezon için üreticiyle el ele

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü teknik elemanlarınca …