28 Mart Perşembe , 2024

Yarı Final Ateşi ES-ES’in U19’nu Sardı

Anagold 24 Erzincanspor U19 takımı ilk maçını 10 Nisan 2022 tarihinde Konya’da Ankaraspor U19 takımını Emircan Dirici ve Çağrı Doğan’ın golleriyle  2-1  yenerken, Darıca Gençlerbirliği takımını 2-0 yenen Bodrumspor ile  13 Nisan Çarşamba günü final maçına çıkacak. Final karşılaşmasını kazandığı takdirde Anagold 24 Erzincanspor takımı yarı final oynayacak.
TFF 2. Lig ve TFF 3. Liglerinde yer alan 48 takımın katılımı ile Türkiye Futbol Federasyonu U19 Bölgesel Gelişim 8 ayrı bölge ayrılarak  30 Ekim tarihinde başladı. 20 hafta boyunca oynatılan lig  29 Mart 2022 tarihinde tamamlanmıştı. Anagold 24 Erzincanspor’un gençleri Konya’da ilk maçını kazanarak önemli bir başarıya daha imza attı ve final için sahaya çıkıyor
Lig müsabakaları sonucunda Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanmak üzere gruplarında ilk sırada bulunan 8 takım 1. torbayı, gruplarında ikinci sırada bulunan 8 takım ise 2. torbayı oluşturduğu toplam çeyrek finale kalan 16 takım yetkilisinin online katılımı ile kura çekimi gerçekleşti.
Grubunda şampiyon olarak çeyrek final grubuna kattılan Anagold 24 Erzincanspor U19 takımı Konya’da 10 Nisan’da Ankaraspor U19 ile ilk maçını 2-1 kazanarak Türkiye’de  ilk 8 takım arasına kalmayı hak kazandı. Çarşamba günü Darıca Gençlerbirliği takımını 2-0 yenen Bodrumspor U19 takımı karşısına galip gelirse Anagold 24 Erzincanspor ilk  4 e kalmayı hak kazanacak.

Ankara’da iki grup olmak üzere Nevşehir ve Konya’da çeyrek final müsabakalarının ilk maçları oynandı.
Anagold 24 Erzincanspor’un da mücadele ettiği Konya’da Anagold 24 Erzincanspor U19, ve Bodrumspor U 19, Ankaraspor U19, Darıca Gençlerbirliği U19 takımları mücadele ediyor.
10 Nisan’da Konya’da oynanan ilk maçlar sonucunda Anagold  24 Erzincanspor U19- Ankaraspor U19 takımını’ 2-1 yendi. Diğer maçta Bodrumspor U19- Darıca Gençlerbirliği U 19  takımını  2-0 galip gelirken Anagold 24 Erzincanspor’un finalde rakibi oldu. Final müsabakası 13 Nisan tarihinde Konya’da  oynanacak. Çeyrek final müsabakaları sonucunda ilk 4 e kalan 4 kulüp tek merkezde toplanarak Yarı Final ve Final müsabakalarını oynatılarak U19 Bölgesel Gelişim Ligi Final müsabakaları tamamlanacak.
Ankaraspor U19 takımını yendikleri için mutlu olduklarını belirten Altyapı Koordinatörü Murat Aydoğan ile Teknik sorumlu Tolga Özpoyraz, Moral ve motivasyon olarak üst seviyede oldukları ve hedeflerinin Konya’da Bodrumspor U 19 takımını yenerek  gruptan 1.çıkmak ve  Türkiye’de ilk dörde kalmak istediklerini ve bunu başaracak güçte olduklarını  belirttiler.
Kulüp Başkanı Gökhan Keleş ise U19 takımının Ankaraspor U19 takımını2-1 galip gelmeleri  camiayı mutlu ettiğini, sahada varrını yoğunu ortaya koyan Genç futbolcuları ve Teknik heyeti tebrik ettiğini, gençlere güvendiğini ve Konya’da final maçında Bodrrumspor U 19 takımını yenerek grupta şampiyon olarak Erzincan’a döneceklerini  ve yarı finale kalacaklarına inandığını belirtti.

Diğer Haber

Hafızlık ve Kur’an-ı kerimi güzel okuma yarışması yapıldı

Erzincan’da 2024 yılı camiler ve din görevlileri haftası münasebetiylemerkez ilçe erkek din görevlileri arasında yapılan …